- Det er ikke Kystvakten som bestemmer om de skal ligge til kai


Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) aksepterer ikke at Kystvakten legger ett eller flere av sine fartøyer til kai for å spare kostnader.

DEL

I går bekreftet stabssjef i Kystvakten, Steve Olsen, til Nordlys at man måtte redusere aktiviteten for å kutte et kostnadsetterslep.

- Vi må spare ti millioner kroner på budsjettet, og eneste måten å spare så mye på, er å legge skip til kai, uttalte Olsen.

- Det er ikke aktuelt

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide er ikke enig.

- Det er ikke aktuelt å legge skip til kai. Det er heller ikke Kystvakten som kan bestemme at kystvaktfartøyer skal legges til kai. Det er det vi som gjør, sier forsvarsministeren til Nordlys.

Eriksen Søreide sier at regjeringen ikke har vært kjent med denne saken inntil helt nylig. Hun understreker at et kostnadsetterslep fra 2014 ikke skal løses på den måten Kystvakten nå har signalisert.

- Dette må håndteres i ordinære prosesser, sier hun, og viser til at regjeringen har vedtatt å bevilge 320 millioner kroner nettopp til vedlikehold i Sjøforsvaret.

Forsvarsministeren understreker at man må søke andre løsninger på kostnadskuttene enn redusert seilingsaktivitet.

- Nedtrekket må tas på andre områder enn seiling. Det er den beslutningen vi nå har tatt, sier Eriksen Søreide.

Og hun tilføyer:

- Kapasiteten på søk og redning i havområdene i nord vil altså bli opprettholdt. Så på det punktet kan fiskerne i nord fortsatt sove trygt om natta, erklærer forsvarsministeren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken