Kystvakten reduserer aktiviteten og legger skip til kai

KV Senja

KV Senja Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Må spare 10 millioner kroner.

DEL

To kystvaktskip må trolig legges til kai resten av året for å spare utgifter på budsjettet. Stabssjef Steve Olsen i Kystvakten på Sortland bekrefter at det må spares, og sier det dreier seg om 10 millioner kroner.

- Ja, det er riktig at vi må redusere aktiviteten ut året, og at skip må legges til kai. Men det er usikkert hvor mange skip det blir og hvor lenge. Vi jobber med å finne en løsning som gjør dette minst mulig dramatisk, sier han.

Torsdag var det møter i Kystvakten om saken, uten at man kom i mål. Olsen sier man først ble kjent med budsjettsituasjonen for et par dager siden, og at det ikke er mulig å spare så mye penger på så kort tid - ut dette budsjettåret - uten å legge båter til kai. Hva som er årsaken til budsjettkrisen er uklart.

- Det er flere forhold og kompliserte ting som er vanskelig å forklare på en enkel måte, sier han.

Det er allerede redusert aktivitet i Kystvakten i år. Fra før er KV Senja opptatt med trening med de nye NH90-helikoptrene, og derfor ikke i normal tjeneste. KV Nordkapp og KV Andenes er også på verksted for å klargjøres for disse helikoptrene. Det er mulig at ett av disse vil være blant skipene som nå legges til kai.

Nordlys har torsdag kveld motatt en pressemelding fra sjefen i Kystvakten, Sverre Nordahl Engeness. Han skriver:

"Kystvakten har en underdekning på 2015 budsjettet på ca 10 millioner NoK. Grunnen til denne underdekningen er økte personellkostnader og økte vedlikeholdsutgifter.  Et forberedende tiltak vi gjør for å holde budsjettrammen er å vurdere å kutte seilingsdøgn for Kystvakten i den resterende perioden av 2015. Vi vurderer også alle andre muligheter for å holde budsjettet uten å kutte i antall seilingsdøgn. Dette er en pågående prosess som ikke er konkludert".

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken