(Nord24)

Kystens mathus og restauranten Skirri leverer knallrøde tall i første driftsår, med et driftsresultat på minus tre millioner. Over halve aksjekapitalen gikk tapt.

- Det er ingen dramatikk, dette var bedre enn forventet, sier styreleder Kurt Mydland.

- Går seg til

De ble forsinket fra start, og fikk kun drift fra juli i 2015. Mydland sier regnskapet bærer preg av oppstartskostnader og ikke gir et riktig bilde av hvordan driften går.

- Resultatene blir bedre. Det tar et år eller to før konseptet går seg til. Jeg tror vi skal ende i balanse i år.

Driftsselskapet Kystens mathus eies av H Mydland AS, Store Norske Fiskekompani AS og Nina og Lasse Rød AS (Dragøy). Dragøy og Mydland har flyttet sine sentrumsbutikker inn på grunnplanet i Kystens Hus, sammen med restauranten Skirri.

Satser på sesong

For Mydland var det et stort skritt å flytte fra de kjente og kjære lokalene i Skippergata.

- Men det var en riktig avgjørelse. Og vi har økt omsetning i butikken.

Mydland sier de lærer underveis, men ikke planlegger større endringer.

- Vi må finne ut hva folk vil ha og være på tilbudssiden. I første omgang tror jeg vi må bli sterkere på sesongvariasjonene, og markedsføre kjekjøtt, rein og lam når det er der, sier Mydland - og legger til at lammekjøttet er på plass nå.

Restauranten Skirri har satset på en stor uteservering på kaia. Mydland sier besøket har vært som sommerværet: Varierende.

- Det er stor forskjell på godt og dårlig vær i Tromsø. Men vi hadde aldri trodd det skulle bli så bra tall som vi hadde i juli.