Gå til sidens hovedinnhold

Her skal det graves på nytt

Artikkelen er over 3 år gammel

Kvitebjørn Varme er i gang med å grave opp igjen på de stedene i Tromsø sentrum hvor overganger på rør må byttes.

I mai opplyste Kvitebjørn Varme at det var fem overganger som måtte skiftes på grunn av produksjonsfeil ved rørovergangene.  Men de ville på det tidspunktet ikke opplyse hvor disse rørovergangene var plassert.

LES MER: Må bytte ut fem rørdeler i Tromsø sentrum – men vil ikke si hvor

Overganger skal byttes i alt seks steder, inklusiv overgangen der det i februar oppsto lekkasje med av nesten kokende vann. Alle disse rørovergangene ligger i Storgata.

 

I morgentimene 22. februar lå store, tette dampskyer over Stortoget i Tromsø sentrum. Vann på nærmere 100 grader strømmet ut da det oppsto lekkasje i rør tilknyttet Kvitebjørn Varmes fjernvarmeanlegg under bakken.

Det ble avdekket at det var en produksjonsfeil på en rørovergang. Det varme vannet laget hull i asfalten og et krater midt i gata. Det ble derfor besluttet at seks overganger av denne typen som er lagt i rørnettet, skulle byttes ut.

LES MER: Lekkasje i Tromsø sentrum - sperrer av Stortorget

LES MER: - For tidlig å si hva som har skjedd

Første sted hvor overganger byttes ut, er i Storgata like nord og like sør for Fredrik Langes gate. Området like nord for Fredrik Langes gate ble gravd opp like før helga, mens området like sør for dette krysset har vært oppgravd siden begynnelsen av mai i forbindelse med arbeid som Tromsø kommune holder på med.

De øvrige fire stedene det skal byttes overganger er utenfor Perspektivet Museum, to overganger i nord og sørenden ved Stortorget, og en overgang i Storgata der det tidligere lå en Shell-stasjon like sør for Matservice. På Stortorget startet arbeidet mandag i denne uka.

 

Espen Aubert i Kvitebjørn Varme sier at de regner med at alle seks rørovergangene skal være byttet innen utgangen av august.

Kommentarer til denne saken