En kvinne er påkjørt på E6 Kåfjord mandag morgen.

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen beskriver svært glatte kjøreforhold og kaotiske scener i forkant av ulykken.

– Det vi foreløpig vet om hendelsesforløpet er at en brøytebil ikke har klart å komme seg opp en bakke i en sving, slik at bilene bak har kjørt forbi. Den påkjørte kvinnen har gått ut av kjøretøyet sitt og snakket med en brøytebilsjåfør på stedet, og blitt truffet av en bil som kom ned bakken i motsatt kjørefelt, og som ikke klarte å stanse, sier Thomassen.

Han vet ikke hvor hardt skadet kvinnen er, men forteller at hun var i live da hun ble fraktet vekk fra ulykkesstedet.

Kvinnen ble kjørt i ambulanse til legevakt, og deretter fraktet til UNN i Tromsø med luftambulanse.

E6 var stengt inntil bilen ble berget, men er nå åpnet igjen.

UNNs pressevakt Solveig Jacobsen vil ikke uttale seg om hvordan det går med kvinnen, og viser til at UNN og Helse Nord har sluttet å gi ut informasjon om helsetilstand etter ulykker.

Helse Nord har besluttet at de fra 1. januar som hovedregel ikke vil oppgi helsetilstand på personer som har vært involvert i ulykker og alvorlige hendelser. Nordlys vil etter alle hendelser som skjer i det offentlige rom, forsøke å finne svar på hva som har skjedd. Vi mener at offentligheten bør få informasjon, både når det går bra og når det ikke gjør det. Vi finner det svært beklagelig at Helse Nord har endret praksis, men vil gjøre vårt ytterste for at dere skal få svar.
Helge Nitteberg, sjefredaktør.