Kvinne fyllekjørte på parkeringsplassen etter personalfest

Tatt med 2,40 i promille etter å ha kjørt på to andre biler.

DEL

Ei kvinne i 40-årene er i Senja tingrett dømt til fengsel i 24 dager og ei bot på 17.500 kroner for promillekjøring. Kjøringa foregikk på parkeringsplassen utenfor en offentlig virksomhet i Midt-Troms etter en personalfest i fjor høst.

Kvinnen forklarte i retten at hun hadde drukket velkomstdrink, shots, hvitvin og rødvin, og at hun ikke hadde oversikt over hvor mye hun hadde drukket siden glasset hennes stadig ble fylt opp. Da hun forlot festen ut på natta hadde hun ramlet og slått seg på parkeringsplassen, og deretter satt seg inn i bilen.

Kjørte på andre biler

Hun framholdt i retten at hun bare skulle flytte bilen som sto skjevt på parkeringa, og at hun ikke hadde tenkt til å kjøre hjem. Kjøringa endte etter noen få meter. Da hadde hun kjørt på to andre biler som sto parkert der.

Blodprøven som ble tatt av kvinnen viste en promille på 2,40, og den høye promillen blir av retten lagt vekt på i skjerpende retning i saken. «Kjøring med så høy beruselsesgrad innebærer en særdeles høy risiko», lyder det i dommen.

Kjørte få meter

På den andre siden påpeker retten at kvinnen kun kjørte noen få meter inne på parkeringsplassen, og at hun har avgitt en uforbeholden tilståelse i saken.

I tillegg til fengsel og bot ble kvinnen fradømt sertifikatet i to og et halvt år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken