Gå til sidens hovedinnhold

Ellen skulle bare fange noen små torsker til sønnens bursdag...

Artikkelen er over 6 år gammel

Kveita var for stor for vekta.

Etter fire timer med fiske, og noen småfangster, trodde Ellen Bruusgaard at hun hadde satt agnet fast i bånn. Men så begynte det å dra.

- Jeg har drømt om kveite i hele natt, jeg skjelver fortsatt litt. Det var litt av et eventyr!, sier Bruusgaard.

På lørdag var Ellen Bruusgaard sammen med Halvor Harbitz og sin sønn, Martin Harbitz, ute på kveitefiske i Indre Andamsfjorden. Da de kom i land hadde de med seg en 100 kg kveite i båten.

- Det var jo veldig morsomt at den ene gangen vi skulle fiske kveite, at det ble en så stor opplevelse, sier Bruusgaard.

Lang kamp

Den store kveita kjempet mot fiskerne i 30 minutter før den ga opp.

Det ble en hard kamp for Bruusgaard.

- Jeg måtte få hjelp til å holde snøret av min mann og sønn. Vi var redd for at snøret skulle ryke, så vi fulgte etter kveiten i båten. Til slutt ble den så sliten at den kom opp til overflaten. Da satte vi noen store haikroker i den og stakk den i hodet med en stor kniv, og da var kampen over for kveiten, sier Bruusgaard.

Kveitefangerne klarte ikke å få den rundt 100 kilo tunge fangsten opp i båten og måtte gå i land for å lempe fisken opp i båten.

- Det var litt overkill å få en så stor fangst, vi hadde vært fornøyd med noen små torsker. Vi hadde ikke mulighet til å ta vare på en så stor fangst, så vi måtte finne noen som kunne ta imot fisken, sier Bruusgaard.

Solgte middagen

Kveitefangerne kjente noen som jobbet på Eide Handel og tok kontakt om de kunne ta imot storfangsten, det kunne de.

- Det var umulig å få veid kveita, de hadde ikke en vekt stor nok for fangsten, men ut ifra størrelsen sa flere at den kunne veie mellom 90 til 100 kg, sier Bruusgaard.

Nå ligger kveita på kjølelageret på Eide Handel og skal selges i butikk neste uke.

- Ble det noe kveitemiddag da, siden dere solgte fangsten?

- Hehe, det er litt morsomt, vi kjøpte en mindre kveite på Eide Handel, så det ble kveitemiddag på oss likevel!, sier Bruusgaard.

Storfangst til god sak

Sønnen til Ellen Bruusgaard, Martin Harbitz, er god venn av den nigerianske fotballspilleren, Chuksonyedika «Chuks» Agbakwu, som risikere å bli tvangsutsendt fra Norge.

Familien har bestemt seg for å gi pengene fra kveitesalget til aksjonen som skal gi fotballspilleren advokathjelp til å kunne få bli i landet.

Kommentarer til denne saken