Bernt fra Kirkenes: – Finnmarkingene har den sprekeste «pikken»

– BEDRE ENN «TROLLPIKKEN»: Bernt Nilsen mener denne formasjonen på Reinøya i Bøkfjorden er bedre enn den kjente «Trollpikken» i Egersund, som nå har blitt ødelagt.

– BEDRE ENN «TROLLPIKKEN»: Bernt Nilsen mener denne formasjonen på Reinøya i Bøkfjorden er bedre enn den kjente «Trollpikken» i Egersund, som nå har blitt ødelagt.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Søringer i sorg over «Trollpikken», men Bernt Nilsen fra Kirkenes har en trøst: Det finnes nemlig en fjellformasjonen i Kirkenes.

DEL

Noen har ødelagt «Trollpikken» i Egersund, men Bernt Nilsen mener Kirkenes har et alternativ som er mye bedre. På Reinøya i Bøkfjorden, finnes det nemlig en fjellformasjon som kan minne om «Trollpikken», skriver Dagbladet som omtalte saken i går kveld.

Lokal hemmelighet

– Den var litt slapp synes jeg, vår er litt sprekere, sier Nilsen til iFinnmark.

Han ble vist steinen i på Reinøya for mange år siden av en kompis.

– I mange år har det vært en liten lokal hemmelighet. Du må ha båt for å komme deg dit og se den, så vi som har båt har kost oss veldig og vist den fram til folk som er på besøk, forteller Nilsen.

Kan selge

Nå har han sluppet hemmeligheten ut, i håp om at turistene som ville se «Trollpikken», nå kan ta turen til Finnmark i stedet.

– Jeg håper det kan bli attraktivt for turistnæringa, når Trollpikken fikk så stor oppmerksomhet, må vi kunne selge turer her også, sier Nilsen.

Også på Gosviktind mellom Alta og Kvalsund kommune finnes noe lignende, som iFinnmark omtalte i fjor høst. I tillegg tipser Nilsen om at det samme fenomenet skal være å finne i Gamvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken