Her er nesten alle scooterløypene stengt. Nå spøker det for NRKs minutt for minutt-sending

TRUKKET TILBAKE: Alle dispensasjoner for scooterkjøring er trukket tilbake. Illustrasjon.

TRUKKET TILBAKE: Alle dispensasjoner for scooterkjøring er trukket tilbake. Illustrasjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Fylkesmannen i Finnmark har stengt de fleste scooterløypene i Kvalsund kommune og trukket tilbake alle dispensasjonene for motorferdsel. Det skriver iFinnmark.

Dette er vedtaket hos Fylkesmannen:

«Fylkesmannen stenger midlertidig for all motorferdsel i utmark i området vest for E6/Repparfjordelva – sør og øst for R94 mellom Skaidi og Saraby – nord for kommunegrensa mellom Kvalsund og Alta, jevnfør kart.

Dette innebærer forbud mot all motorisert ferdsel langs snøskuterløype 1, 2, 6, 7, 8, 9, 13 og 16 i Kvalsund kommune. Samtidige inndras alle dispensasjoner for motorferdsel i dette avgrensede området. Vedtaket gjelder fra og med tirsdag 25. april 2017 og inntil videre».

Dialog

Assisterende rådmann Arve Paulsen i Kvalsund kommune er ikke fornøyd med vedtaket hos Fylkesmannen.

– Nesten alle scooterløypene våre er stengt som følge av vedtaket. Vi mener at vi kunne ha funnet gode løsninger i god dialog med distriktene. Det er viktig å ivareta reinen, men vi som kommune ønsker å balansere behovene for både distriktenes og innbyggerne, sier han.

– I Kokelv-området har vi kommet fram til gode løsninger med distriktene, sier han.

Vanskelige beiteforhold

– Stengningen er som resultat av svært vanskelige beiteforhold, sier seksjonssjef på Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Finnmark, Christer Mikalsen, til iFinnmark.

– Når vi får anmodning om stengning fra distriktet, så ber vi om uttalelse fra kommunen, men det er hensynet til reindriften som vektes tyngst i en sånn sammenheng, sier Mikalsen.

Området som er stengt er en del av ruten til NRKs pågående minutt for minutt der de følger en reinflokk fra vidda til Kvaløya.

Christer Mikalsen opplyser at stengning av løypene kan berøre NRKs minutt for minutt.

Men det er likevel håp for NRK.

– Det står i vedtaket at i særskilte tilfeller så er det mulighet å unnta fra motorferdselsforbudet. Man kan sende en henvendelse til Fylkesmannen som vil bli behandlet, sier Christer Mikalsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken