Silje Theodorsen tapte gullduellen med italienske Francesca Baudin. Men 20-åringen fra Kvaløysletta var superfornøyd med sølv på den klassiske sprinten i U23-VM tirsdag.

Les også: Silje Theodorsen sikret VM-sølv!

– Det er rett og slett vanvittig. Dersom noen hadde sagt at jeg skulle ta sølv på sprinten i U23-VM foran sesongen hadde jeg trodd at de var gal, sier Theodorsen.

De norske jentene var høyt oppe etter suksessen i Kasakhstan.

- Vi hadde tre jenter i semifinalen (Barbro Kvåle og Merete Myrseth fra Øverbygd, red. amn.), og vi hadde fantastiske ski, fortsetter Theodorsen.

Vanskelig å sammenlikne

20-åringen fra Kvaløysletta gikk til topps på sprinten under ungdoms-OL i Innsbruck i 2012.

– Det er vanskelig å sammenlikne de to prestasjonene. Derfor er det vanskelig å si om det ene er større enn det andre, innrømmer Theodorsen.

Hun har allerede gjennomført en sesong langt bedre enn forventet. Og innsatsen i år sender Theodorsen fra Team Nord-Norge og rett inn på rekrutteringslandslaget kommende sesong.

Det har Nordlys fått signaler om fra sentrale ledere i norsk langrenn.

Les også: VM-sølv til Silje: – Hun slutter aldri å imponere

Skal nyte dagen

VM-sølv betyr også styr etter løpet. Etter blomsterseremonien ventet dopingkontroll. Deretter fikk Theodorsen tid til en rask middag før hun skulle på medaljeseremonien.

– Hektisk, men artig. Jeg skal nyte dette, slår Theodorsen fast.

Hun tenker ikke så mye på resten av mesterskapet - der løperne skal i aksjon på 10 kilometer fri teknikk torsdag og 15 kilometer fellesstart med skibytte lørdag.

– Akkurat de distansene tenker jeg ikke så mye på. Nå skal jeg nyte dagen, slutter Theodorsen.