Tidligere i år ga bandet fra Jæren, med eks-Kaizer Orchestra gitarist Terje Winterstø Røthing i spissen, ut sitt fjerde album «Sirene», som så langt har mottatt rett i underkant av 20 terningkast 5. Den gode kritikken er ikke noe frontmannen tar for gitt.

– Jeg forventer aldri noe som helst, og stålsetter meg for det verste. Da er det ekstra hyggelig når folk liker det vi holder på med. Da vi startet opp trodde vi aldri vi skulle spille utenfor Klepp kommune, forteller Winterstø Røthing til Nordlys.

Omfattende turné

Forrige helg la bandet ut på veien igjen på en omfattende turné som inkluderer stort og smått i Norge, og en svipptur innom Danmark og Tsjekkia. Torsdag står Blårock for tur.

– Vi har aldri hatt så lave skuldre ved en turnéstart som denne gangen. Vi har fått øvd masse nå i høst og er i toppform. Vi har også fem album nå som gir oss mye låtmateriale å velge ut fra, så vi topper settet. En «best of» kavalkade, kan du si, forteller Winterstø Røthing.

Lang fartstid

Bandet ble startet i 1994, men har siden den gang sjeldent vært mer enn et overskuddsprosjekt.

– Dette er jo gutta jeg startet å spille sammen med i band når jeg var 13 år, så det er ganske kult at det er akkurat dette bandet som ble stående igjen blant mange andre prosjekt, forteller frontmannen videre:

– Skambankt har vi holdt på med parallelt med andre prosjekt på siden de siste tre årene, og dette var første gangen vi gikk i studio med et overskudd av låter. Det er et privilegium å kunne vrake sanger, og så får man laget den platen man ville i utgangspunktet.

Digger The Wolves

Til torsdagens konsert har de fått med seg de lokale Urørt-heltene i The Wolves som oppvarmingsband, og Winterstø Røthing er fan.

– Vi fikk en demo fra The Wolves for en stund siden som låt kanonfet. Siden den gang har det jo skjedd en del for bandet. Jeg ser frem til å se dem live på Blårock, avslutter Winterstø Røthing.