Utsmykker Statoil

Artikkelen er over 14 år gammel

Kunstneren Jenny-Marie Johnsen fra Tromsø er en av seks nordnorske kunstnere som skal utsmykke Statoils administrasjonsbygg på Melkøya.

DEL

Snøhvit-feltet vil by på mer enn olje.

– Vårt nye administrasjonsbygg på Melkøya vil være et utstillingsvindu mot Nord-Norge. Derfor har vi lagt vekt på nordnorsk kunst, sier informasjonskonsulent Elin A. Isaksen.

Bearbeidet foto

– Jeg er veldig glad for at tingene mine blir brukt i landsdelen, sier kunstneren Jenny-Marie Johnsen fra Tromsø.

To av hennes fotobaserte bilder skal pryde Statoil.

Airborne er et digitalt bearbeida flyfoto tatt over Finnmarkskysten mens El Mar er bilder fra Spania.

– Det er fra en serie jeg har jobba med i tre år, som handler om bølgeskvulp og lysrefleksjoner, sier Johnsen, og forteller at også Airborne er fra en serie bilder.

Jenny-Marie Johnsen starta som maler, men har i det siste valgt å jobbe mest med digitale medier.

– Der er så mange muligheter, både på størrelse, og på hvordan man får ting ut, for eksempel kan man få det ut på både folie og lerret, sier kunstneren som også jobber både som kunstlærer for barn og som kunstnerisk konsulent.

– Det er ikke mange forunt å leve av kunsten alene, sier hun.

Energi

Temaet for bestillingsverkene til Statoil har vært «Energi i nord», og over 50 kunstnere meldte sin interesse for å utsmykke administrasjonsbygget på Melkøya utenfor Hammerfest.

De kunstnerne som i tillegg til Jenny-Marie Johnsen har blitt plukket ut til å pynte på Statoil, er tidligere direktør i Festspillene i Nord-Norge, Inger Anne Utvåg, tekstilkunstner og utflytta nordlending bosatt i Oslo, Eva Arnesen fra Hammerfest (bilde, olje på lerret), Eevahenna Alto fra Hammerfest (billedvev), Anne Lise Josefsen fra Kvalsund (skulptur i tre og granitt), Monica Gebhart fra Hammerfest (foto) og Yngve Henriksen fra Svolvær (maleri).

Andre utsmykninger

Selv om Johnsen er glad for at kunsten hennes blir brukt i Nord-Norge, mener hun at nordnorske kunstnere burde være enda mer attraktive.

– Jeg synes landsdelen kan bli enda flinkere til å bruke de nordnorske kunstnerne . Her i Nord-Norge har vi ikke så mange gallerier, ikke så mange scener som i Oslo for eksempel, sier Jenny-Marie Johnsen .

Johnsen har gjort en rekke utsmykningsarbeider, blant annet på Universitetet i Tromsø, Nordlandsbanken i Tromsø og Hurtigruta «Nordlys». Hun er også en av flere som utsmykker det nye fengselet i Tromsø.

Artikkeltags