Gå til sidens hovedinnhold

Landets beste streetdansere kommer til Tromsø. Nå leter Mariann etter unge som vil lære av dem

Artikkelen er over 3 år gammel

Tvibit er én av mange søkere som er valgt ut til et nasjonalt samarbeidsprosjekt.

Nå søker Tvibit ungdomssenter og Fritid i Tromsø kommune ungdom som vil delta på danseworkshops i det nasjonale samarbeidsprosjektet Soul Sessions Community. Mariann Josefesen i Tvibit opplyser at søknadsfristen for å bli med er 3. desember.

I Soul Sessions Community får seks steder i Norge gratis helgeworkshoper med de fremste danserne innen streetdance neste vår. Blant mange søkere var altså Tvibit og Fritid i Tromsø ett av seks steder som ble valgt ut.

Dette betyr at ungdommer i Tromsø får en eksklusiv mulighet til å oppleve og lære fra noen av de beste streetdancedansere i Norge. Vi søkte i fjor også, men da fikk vi avslag. Vi ble veldig glade da vi ble plukket ut i år, sier Mariann Meszaros Josefsen, assistent for kultur og idrett på Tvibit.

Månedlige workshops   

Det vil bli workshoper en gang i måneden fra januar til mai. Disse vil finne sted på Tvibit og Fritid sine lokaler. Prosjektet avsluttes i juni med en dancecamp i Oslo, hvor alle danserne fra de seks ulike prosjektstedene møtes.

Josefsen opplyser at tilbudet er for ungdom mellom 13 og 18 år, eller som går på ungdomsskolen eller videregående.

– Nå leter vi etter engasjerte, danseglade ungdommer som brenner for urbane dansestiler, det vil si hip-hop, house, vogue, walking, popping, locking, dancehall eller break. Det viktigste for oss er at ungdommene er engasjerte og motiverte, at de forplikter seg til prosjektet og bor i Tromsø, sier Josefsen.

Plass til 25

Ungdommene som vil være med på prosjektet må sende inn en søknad hvor de skriver litt om hvem de er, hvorfor de danser og hva som motiverer dem til å danse.

– Ti ungdom har meldt seg på til nå, men vi håper å få med 25. Det går helt fint å danse på sin vanlige danseskole samtidig som man blir med på Soul Session Community, forsikrer Josefsen.

De som bli tatt ut til prosjektet forplikter seg til å være med på helgeworkshops i januar, februar, mars, april, mai og til slutt i juni. Sistnevnte samling skal være på Sentralen i Oslo.

 

Kommentarer til denne saken