Det er Geir Jenssen, også kjent som Biosphere, som har tatt initiativet til minneplata, som har fått tittelen «For Christian H».

Christian Hollingsæter, blant annet kjent som leder for musikkfestivalen Insomnia, og under artistnavnet Le Petit Garcon, døde brått i mai i år, 35 år gammel.

- Det var et sjokk da han døde. Jeg kjente Christian godt, han var en veldig hyggelig og fin type. Jeg ble veldig overrasket, sier Geir Jenssen til Nordlys.

Eksklusivt materiale

På en minneside på Facebook begynte det å snakkes om en mulig minneplate. Jenssen, som selv eier plateselskapet Biophon Records, tok ansvar for utgivelsen.

- Jeg sa ifra at folk kunne sende sine bidrag til meg, og så satt jeg det sammen. Fristen var forholdsvis kort, men responsen var veldig god, sier Jenssen.

18 artister har bidratt - alle med eksklusivt materiale.

- Jeg har også selv gitt et spor - i likhet med for eksempel Reptile Master, Pistol og Bart, Ande Somby, Mental Overdrive, Charlotte Bendiks og flere andre. Alt er dedikert til Christian.

 

Håndtrykk

Plata slippes 15. september, og kommer digitalt og på CD, i tillegg til at det utgis 100 vinyleksemplarer med håndtrykte cover av kunstneren Knut Fjørtoft.

- Mange av disse er solgt allerede, sier Jenssen, som selger vinylplatene over nett. Noen eksemplarer skal muligens også selges på Backbeat.

Pengene fra salget skal gå til Hollingsæters sønn.

- Christian har gjort en stor jobb for musikkmiljøet i byen, og da spesielt i forbindelse med Insomnia. Selv kjente jeg han både derfra, og som DJ på Verdenstreatret og artist.

Disse artistene bidrar på plata: Reptile Master, Blot, Iran Mayen, Pistol & Bart, Biosphere, Ande Somby, Kohib, Gaute Barlindhaug, Mørk, Mental Overdrive, Autoband, Tom Opdahl, Charlotte Bendiks & Boska, Nasra Omar, Settlement, Roger Johns, Maximoist og Boska.