Gå til sidens hovedinnhold

Bao har gjort karriere av dansen, men nå tar han fatt på noe nytt

Artikkelen er over 3 år gammel

- Det er absolutt noe jeg kommer til å gjøre igjen.

Tromsødanseren Bao André Nguyen har gjort karriere av dansen, men nå tar han fatt på et nytt steg - som skuespiller. Ungdomsfilmen «Battle» har premiere i Norge, Sverige, Danmark og Nederland 28. september, og tar for seg kjærlighet, dans og forskjellige ungdomsmiljø. Hovedrollen spilles av Lisa Teige, kanskje bedre kjent som «Eva» i SKAM. 

På skjermen finner en også Nguyen, som spiller bestevennen til den mannlige hovedrollen (Fabian Svegaard Tapia). Selv beskriver han rollefiguren som både komisk og kjepphøy, og 27-åringen har brukt ei uke på innspillingen i både Norge og Nederland.  

- Det mest krevende var vel dagen vi måtte stå opp grytidlig for å filme en intens battlescene i ti timer. Heldigvis er jeg vant til fysisk påkjennelse, så det gikk bra. Selv om man hadde litt vondt her og der mot slutten av dagen, forteller han til Nordlys.

Les også

Da Bao merket at han ble dårlig, trodde han det skyldtes overtrening: - Hadde jeg kommet inn én uke senere, ville jeg nok vært død

Satser videre

Nguyen er nå med i det oslobaserte dansecrewet Kingwings, og har tidligere gjort suksess sammen med dansegruppen UnDefined i Tromsø. Nå søker han etter å utvikle skuespillrepertoaret sitt i fremtiden:

- Det å observere og lære fra dyktige filmskapere samt sette seg inn i både karakter og manus arbeid var veldig gøy. Men det beste var å spille. Å kunne sette seg inn i den sceniske handlingen var utrolig givende. Og er noe jeg absolutt blir å gjøre igjen. Det jeg sikter mot framover er å spille karakterer som er komplekse og som vil utfordre meg enten fysisk, mentalt eller hvor jeg må lære meg noe nytt. Men først og fremst vil jeg jobbe med dyktige regissører og skuespillere. Og finne historier som er verdt å fortelle.

«Battle» distribueres av Nordisk Film og er produsert av Friland Produksjon og Storm Films i samarbeid med Zentropa Sverige, Phana Basta i Nederland og Adomeit Film i Danmark. Den regisseres av Katarina Launing, og er basert på ungdomsromanen med samme navn av Maja Lunde.

Kommentarer til denne saken