Trollbandt barna

Artikkelen er over 14 år gammel
DEL

Også Hålogaland Teater vil markere at det er 200 år siden H. C. Andersen ble født. Det gjør de på en aldeles glimrende måte med denne forestillingen. Her makter nemlig Marte Magnusdotter Solem og Inge Kolsvik å trollbinde ikke bare barna, men også oss voksne mens de med korte setninger forteller om en av verdens mest berømte forfattere, og med lange og morsomme setninger noen av hans eventyr.

Med et skatoll som kan bli til de utroligste vakre små scener, og med små dokkefigurer og ikke minst en aldeles herlig andunge fører de oss med ord og toner langt inn i eventyrets verden. Ja, Marte Magnusdotter Solem er som ei vakker prinsesse der hun styrer dokkene med et språk, en fortellerglede og med enkle bevegelser som får de unge til å tro at det må være levende figurer – i alle fall andungen som hun har et så nært forhold til. Og med Inge Kolsviks fine trekkspilltoner og litt mer rusten stemme utgjør de to en perfekt duo.

På den lille scenen bakerst i Kafé Nord har Hålogaland Teater fått et utmerket spillested for små stykke for de små. Her får vi nå høre noen av de mest kjente og noen ukjent eventyr skrevet av den danske forfatteren. Dersom oppfølgingen blir like bra, da har barna virkelig noe å glede seg til.

Etter premieren på «Det er sikkert og visst!» lørdag var det bare å takke og bukke for en herlig teateropplevelse, også for oss med noen år bak oss. Den eneste innvendingen jeg har, er at det var noen ord som jeg tror mange av de unge ikke helt skjønte. Men til gjengjeld er jeg sikker på at mange trykket den litt slemme andungen til sitt hjerte, slik man skal gjøre etter en god teateropplevelse.

Bjørn H. Larssen

Artikkeltags