Tidligere HT-stjerne kandidat til Oscar

OSCAR-KANDIDAT: Julia Bache Wiig (29) kan havne i Hollywood som Tysklands Oscar-nominasjon. Her fra suksessforestillingen Knutby på Hålogaland Teater.

OSCAR-KANDIDAT: Julia Bache Wiig (29) kan havne i Hollywood som Tysklands Oscar-nominasjon. Her fra suksessforestillingen Knutby på Hålogaland Teater. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tysk-norsk filmprosjekt spås Hollywood-suksess.

DEL

Har du besøkt Hålogaland Teater i Tromsø de seneste årene, er sannsynlighet stor for at du har fått oppleve Julia Bache-Wiig på scenen.

Skuespilleren, som opprinnelig er født i Sogn på Vestlandet, var med i HT-satsingen Knutby og En folkefiende, i tillegg til fjorårets oppsetning av Tennessee Williams-klassikeren Glassmenasjeriet.

Oscar-kandidat

Men det er ikke bare på teaterscenen Bache-Wiig har gjort seg bemerket. Her hjemme er skuespilleren også kjent fra filmlerretet, spesielt for sin rolle i storfilmen Max Manus.

Nå har hun også gått til den utenlandske filmbransjen. Med suksess.

Den tyske filmen To Liv (Zwei Leben), hvor Bache-Wiig spiller rollen som Anne, er nå plukkket ut som Tysklands kandidat til årets Oscar-utdeling.

Filmen er et tysk-norsk samarbeid og har en rekke kjente skuespillere fra begge land på rollelista. Fra Norge finner vi blant andre Sven Nordin, Dennis Storhøi og Liv Ullmann, i tillegg til nevnte Bache-Wiig, mens den største stjerna på tysk side utvilsomt er den kvinnerlige hovedrolleinnhaveren Juliane Köhler, kjent fra storfilmen Der Untergang.

Spås gode sjanser

Den tyske avisen Der Spiegel mener filmens tematikk er bakgrunnen for at den ble valgt. Historiske filmer fra Tyskland er populære internasjonalt, påpeker avisen, og navngir filmer som "Der Untergang", "Sophie Scholl", "Der Baader Meinhof Komplex" og "De andres liv".

To Liv slo forhåndsfavoritten Oh Boy!, en svart komedie som gjorde suksess også under årets filmfestival i Tromsø.

Tysklands Oscar-bidrag har premiere i Tyskland først neste måned, nærmere bestemt den 19. september.

Artikkeltags