Svett og tett med danske rockehelter

Artikkelen er over 15 år gammel

I kveld står Danmarks heteste eksportartikkel innen rock på scena på Blå Rock.

DEL

TROMSØ: – De beste konsertene våre er når vi kan se publikum inn i øynene, og det omtrent renner svette fra veggene, sier Lorenzo i Baby Woodrose.

– Vi leste en anmeldelse Egon Holstad gjorde av plata vår. Det, og det faktum at han alene har solgt rundt 150 eksemplarer av plata vår, gjorde at vi bare måtte til Tromsø, sier Lorenzo Woodrose.

Åpnet Roskilde

Eller Guf Lorenzen, som han egentlig heter. Gitarist og vokalist i Baby Woodrose, og hjernen bak tekster og musikk i det danske bandet.

Baby Woodrose slo gjennom med et brak med Money for Soul i vår. I sommer åpnet de Roskilde-festivalen til øredøvende jubel fra den oransje scena. Men nå sjarmerer bandet seg gjennom en intim klubbturné i Norge.

– Vi liker små, svette klubber. Når vi kan se publikum inn i øynene, og nærmest kjenne at svetten kryper ned veggene. Når det er trangt og svett. Da trives vi best. Men selvsagt er det bra å spille på festivaler også. Når det er så mange folk samlet, det jo være noen som liker oss, humrer Lorenzo.

Fortjent suksess

Responsen har det ikke vært noe å si på. Hvor mange eksemplarer de har solgt av Money for Soul, vet han ikke. Men Lorenzo mener det er minst like mange i Norge som i Danmark. Og at suksessen er vel fortjent.

– Jeg har holdt på med musikk i femten år, og gitt ut like mange album. Det høres kanskje ut som skryt, men jeg mener faktisk dette er fortjent. Helt ærlig, sier han oppriktig.

Låta Everything´s gonna be all right har snurret og gått på høy rotasjon i dansk radio siden i vår.

– Jeg har laget så mange plater, jeg tror de endelig syntes jeg fortjente litt oppmerksomhet, ler han.

– Eller så har jeg mast så mye at de tenker: Nå skal vi spille Baby Woodrose til folk spyr.

Lang fartstid

Lorenzen har fortid i en rekke undergrunnsband og prosjekter. Som On Trial, Disconnected Flowers og Pandemonica.

I 2001 ga han ut debutalbumet til Baby Woodrose; Blows Your Mind, på sitt eget selskap Pan Records.

– Materialet til plataskrev jeg allerede i 1999, sier han. Lorenzo spilte også alle instrumentene sjøl, og produserte plata sammen med bassist Riky Woodrose. Så ble Baby Woodrose et band.

– Jeg prøvde ut forskjellige musikere, men så sa det bare «pang» med disse, sier han.

Baby Woodrose er i tillegg Anders Grøn, eller Rocco Woodrose, på trommer. Han var også med i en tidlig utgave av The Raveonettes.

Hedrer gamle helter

Blows Your Mind kommer ut i en oppusset utgave 9. september. Og i januar kommer det ny plate fra danskene – denne gangen en hyllest til gamle helter. De obskure undergrunnsnavnene som preger musikken til Baby Woodrose.

– Vi skal lage et album med coverlåter, låter som har inspirert oss. Når man først begynner å grave, er det helt utrolig hva man finner. Det er så mye god musikk som ikke har vært framme på lenge, sier Lorenzo, og legger til at han alltid har hørt på gammel musikk.

– The Saints, Captain Beefheart, sekstitallsband som The Savages og The Painted Faces. Låter få har hørt, forteller han om innholdet på den nye plata.

– Vi gjenbruker mye i musikken vår, stjeler litt. Jeg håper vi kan inspirere andre til å begynne å grave litt, sier han.

Men akkurat nå er det mest britisk syttitallspunk i platespilleren.

– Fordi kona mi har en greie på det, ler han.

Artikkeltags