Svarte riddere og folkefiender på HT

Smakebiter fra HT-året 2011 ble lansert på HT i dag. En folkefiende, Knutby, Chet Baker spiller ikke her, The Black Rider og Fredlaus er noen av neste års titler.

Smakebiter fra HT-året 2011 ble lansert på HT i dag. En folkefiende, Knutby, Chet Baker spiller ikke her, The Black Rider og Fredlaus er noen av neste års titler. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Henrik Ibsen, Tom Waits og Ragnar Hovland er noen av navnene bak stykkene som utspiller seg på neste års HT-program. Se video fra forestillingen The Black Rider!

DEL

I dag la teatersjef Iren Reppen fram neste års teatersatsinger på Hålogaland Teater.

Året starter med en ønskereprise av HT-suksessen fra 2010 med Ketil Høegh - Chet Baker spiller ikke hertrakk fulle saler hele spilleperioden. 4.-8. januar får vi gjensyn med Lars Saabye Christensens stykke på HT-scenen med blant annet Høegh i hovedrollen.

Variert program

Knutby av Malin Lagerlöf er neste ut og skildrer den dramatiske Knutby-saken bak den ytre historien. Det dokumentariske teaterstykket går på Scene Vest fra 12. januar til 19. februar.

Ragnar Hovlands Fredlaus har premiere 2. mars og spiller til 19. mars.

Henrik Ibsens En folkefiende skal igjen opp på HT-scenen. Stykket spilles av blant andre Kristian Fr. Figenschow jr, Ulla Marie Broch og Terje Skonseng Naudeer. Øyvind Osmo Eriksen har regien på stykket som starter 6. april på Scene Vest.

En helt spesiell danseforestilling får også plass på neste års program. Grensen/The Border av Jo Strømgren skal vises med blant andre Ida Holten Worsøe og Jørn-Bjørn Fuller-Gee med på scenen. Danseforestillingen har premiere 17. august til neste år.

Også det populære barnestykket Gutten og gullfuglen kommer på HT-scenen til neste år.

Satser på Tom Waits

En av HTs storsatsinger til neste år er imidlertid stykket skrevet av Robert Wilson, Tom Waits, William S. Burroughs.

The Black Rider skal regisseres av tromsøjenta Sigrid Strøm Reibo og kommer på en HT-scene nær deg fra 21. september til neste år. "Black Rider er en moderne musikal basert på en klassisk historie om en manns tvilsomme avtaler med djevelen" heter det på HTs nettsider.

Kim Fairchild er en av skuespillerne du kan se i videosnutten, der hun framfører en av sangene som Tom Waits har skrevet til stykket.

Debatt: Hva mener du om neste års program?

Artikkeltags