- Sunt med base i Tromsø

Artikkelen er over 15 år gammel

Redaksjonsmedlemmene Per Kristian Olsen og Arvid Esperø mener det er en fordel at programmet er laget i Nord-Norge.

DEL

– Det er viktig at serien er laget i Tromsø. Det gjør at vi har hatt et større perspektiv og en nødvendig av sted. Enkelte osloborgere tror de er et nasjonalt fenomen bare fordi de bor i hovedstaden, slik har naturligvis ikke vi tenkt, sier Per Kristian Olsen.

Han påpeker at kritikken rundt programserien hovedsakelig har kommet fra hovedstaden.

– Det som er felles for kritikken er at den kommer fra folk i tjukkeste oslogryta, sier Olsen.

Han forteller at de ser på kritikken som har kommet som fotnoter.

– Det er storm i et vannglass, og mye av kritikken vi har fått har gått på ting som har kommet i neste episode av serien, sier Olsen.

– Men det sier seg selv at vi i løpet av når vi bare har seks timer TV til rådighet er vi nødt å gjøre valg – vi må velge, og vi må velge bort, sier Arvid Esperø.

Olsen og Esperø er mener begge at de kan stå inne for valgene de har gjort.

– Vi kan gå med rak rygg og vi mener vi har dekket det viktigste. Samtidig er vi er ikke fremmed for at andre ville gjort andre valg. Å skrive historie er en subjektiv ting, sier Olsen.

Han forklarer hvorfor Pussycats har blitt viet stor plass i serien.

– Vi har arbeidet etter to hovedkriterier når vi har valgt ut band og artister til serien. Det ene er at de skal være et generasjonsfenomen, det andre er at de skal representere et vendepunkt i rockehistorien. Når Pussycats har fått den plassen de har fått er det ikke fordi de er et tromsøband, men nettopp fordi de innfrir disse to kriteriene, sier Olsen.

Artikkeltags