Steinar synger med kjæresten

Steinar Albrigtsen og Monika Nordli ved en tidligere anledning.

Steinar Albrigtsen og Monika Nordli ved en tidligere anledning. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det musikalske kjæresteparet Steinar Albrigtsen og Monika Nordli er begge i ferd med å spille inn sine første plater på norsk.

DEL

I helgen testet de på nytt ut materialet på de kommende albumet under en dobbeltkonsert på den lille puben Store stå i Oslo – etter å ha hatt «premiere» i sommer under Dei nynorske festspela.

For når Albrigtsen vender seg til norsk, er det klingende nordnorsk – mens telemarkingen Monika Nordli etter to engelskspråklige album nå skriver på nynorsk.

Blir rørt

– Du ser folk blir rørt, sier Steinar Albrigtsen om det å synge på morsmålet.

– De får med seg teksten på en helt annen måte, enten de vil det eller ikke, sier Monika Nordli.

Begge holder for tiden på i samme studio, med musikere som i stor grad overlapper og med plateomslag som er malt av samme artist. Og begge blir å høre på den andres plate:

Hun korer på hans, han synger duett med kjæresten på hennes.

– Vi kommer også til å gjøre en felles turné etter hvert, som skal hete «Dobbelt norsk», forteller Steinar Albrigtsen.

Han først

Albrigtsen er først ut av de to og slipper albumet «Bilder fra ei ainna tid» den 17. januar. Det er snart ferdig innspilt, forteller han til NTB.

Det blir en hyllest til den amerikanske sangeren og låtskriveren Jim Croce, som døde i en flyulykke i 1973 – tre år før Steinar oppdaget en av platene hans i en sjappe i Tromsø.

– Det var først da jeg kom til USA og drømte om å gå på konsert med ham at jeg fikk vite at han allerede var død, sier Albrigtsen som har oversatt Croces sanghistorier til nordnorsk.

– Jeg er tro til sjela hans i tekstene.

Men samtidig spiller han også inn de samme sangene i sin engelske originalversjon, sier Steinar Albrigtsen med sitt karakteristiske smil.

Tredje skive

Monika Nordlis tredjealbum kommer i mars og har fått navnet «Fotfeste» – etter en av de nyskrevne låtene hennes på dialekt.

Der gjør hun en duett med Steinar, en av de få coverlåtene og skrevet av danske Anne Dorthe Michelsen, som på norsk blir hetende «Heim ti deg». Det er ikke første gang de to oppløfter stemmene sine sammen på plate: Våren 2007 bidro Monika på Steinars spellemannsnominerte album «A Moment of Peace» med duetten «A Million Stars» skrevet av Tom Pacheco.

Nordlis to første album, «Minor Mode» (2005) og «Shipping Out» (2008), var begge på engelsk. Men nå skifter hun altså målføre:

– Jeg skulle gjøre en konsert med bandet Ni Liv og hadde bare tre norske sanger. Jeg satte meg ned og skrev, og da kom det masse sanger! (©NTB)

Artikkeltags