Søvnløs seanse

Artikkelen er over 14 år gammel

I dag starter den tredje Insomniafestivalen, og festivalsjef Vidar Hanssen gleder seg til å vise tromsøværingene at elektronisk musikk ikke nødvendigvis er så smalt.

DEL

– Konsertene er så forskjellige at jeg gleder meg til alle kveldene, smiler Vidar Hanssen.

Han er initiativtaker og festivalsjef for Insomniafestivalen som i fire dager skal sette sitt elektroniske preg på Tromsø.

– Elektronisk musikk er basis i festivalen, men formålet vårt er å vise at det er ganske mye «ordinær» musikk innenfor sjangeren også, sier Hanssen.

Teknobyen var bluesby

Første bevis på det er allerede i kveld, når jazznestor Bugge Wesseltoft drar det hele i gang på Driv.

– Lørdag er en veldig popretta, så dette er ganske vidtfavnende selv om elektronisk musikk høres smalt ut, sier festivalsjefen som også gir ut elektronisk musikk på sitt eget selskap Beatservice records.

Da Insomniafestivalen første gang ble arrangert, var det for å få de som drev med elektronika opp på scenen. Det hadde vært lite live-opptredener i byen, til tross for at Tromsø ble kjent som den store tekno- og elektronikabyen.

– Det var et paradoks. Men da de som drev med elektronika begynte å gjøre det bra ute, var Tromsø en bluesby. Det var noen houseparties, men ikke mange. Det var også en annen prosess. Elektronika skulle være ansiktsløs, det skulle være en DJ-ting. Men nå er det mer live, forteller Vidar Hanssen, og forklarer at det ikke hadde vært mulig å lage en elektronikafestival tidlig på 90-tallet.

Svett helg

Men nå lager Vidar Hanssen og hans stab en av landets svært få elektronikafestivaler, en festival som skal forbli et fast årlig innslag i Tromsø. Han lover kvalitet, og tør drømme om et lite overskudd – alt i henhold til målene.

I fjor trakk Insomnia mellom 800-900 publikummere, men Vidar Hanssen er optimistisk og har tro på høyere tall i år.

– Har du tips til oss som ikke er kjennere av elektronisk musikk; hva bør vi få med oss?

– Bugge Wesseltoft er nok det som favner bredest. AM and the UV, soloprosjektet til Anne Marie Almedal fra Velvet Belly, har en viss popprofil . Lørdag er det festkveld, blant annet med tromsøbandet Parliavox. Det er funky saker, så det blir en bra partykveld. Og fredag er dagen for det jeg tror er det første drum'n bass-arrangement i Tromsø noensinne. Da kan det bli veldig svett på Driv, stråler Hanssen, som også kan bli å finne på scenen selv i løpet av festivalen.

Artikkeltags