Ann-Iren Thomassen bare «er» Tove Karoline. Også Tom Egil Bertheussen i rollen som vår ordfører er glimrende. Og Tor Ivar Vestgård gir oss ei tolkning av dialekter i Kitdalen i Storfjord, Lyngen og Kvænangen som, sammen med selve framføringen, får fram latterbrøl hos publikummet.

Rådhus-fulltreffer

Det er lenge siden jeg har ledd så hjertelig og moret meg så mye som når UNN-gjengen fører oss til «det åpne landskapet» i det åpne Rådhuset. Ber den sketsjen er verd inngangspengene.

Ta deg med andre ord en tur på Pingvinrevyen som ansatte på UNN har snekret sammen for 15. gang. Du kommer garantert til å hikste av latter av mye av det du får se og høre. De holder seg nemlig godt flygende, Pingvin-gjengen på UNN. Riktignok er de nær ved å krasjlande et par ganger fordi stoffet ikke er godt nok i noen av sketsjene. Her burde regissøren Lars Nordmo ha brukt «øksa» en smule hardere.

Glimrende tekster

En god revy skal ha gode tekster og gode aktører. Pingvin-revyen Jottata har noen tekster som nærmest er geniale. Og de har aktører som opptrer nesten helt profesjonelt på scenen. Tre av numrene er nevnt, men det er flere andre som også får fram latterbrølene og applaus, og jeg kan forsikre at UNN-kollegene ikke applaudere bare av rein høflighet.

For vi blir også tatt med på Stortinget der flere av statsrådene kommer til ordet – sammen med Steinar Bastesen. Alle utsøkt og morsomt tolket av Åshild Aspenes og Trine Seljeseth. Også her sitter tekstene som et skudd.

Litt for lange

Revygjengen gaper over et stort spekter når det gjelder tema. Det er altså ingen rød tråd i årets revy.

Jeg synes det blir vel mange – og for lange - «stumsketsjer» uten særlig framdrift. Det trekker ned en revy som virkelig kunne ha blitt helt topp. For i motsetning til mange andre revyer som kommer til byen, viser man at man kan være morsom uten å ty til vulgære uttrykk. Og at UNN-gjengen også kan de korte replikkens gode kunst, får vi oppleve gjennom kunderadioen på Jekta. Virkelig bra!

Revyen er selvsagt også innom UNN, hvor man kan lure på hvem som er sammen med hvem og hva som har barn med hvem.

Og de har en praktfull sketsj om Tromsø Athenæum, der menn får gjøre det de egentlig vil, når bare kona er borte. Litt bedre innstudering av sangframføringen, så vil denne løfte seg til de helt stor høyder.

La meg også nevne at man har et gjeng profesjonelle musikere med seg som bidrar til suksessen. Med litt mer innstramming, litt sterkere kritisk blikk på noen av numrene, ville årets UNN-revy ha blitt nesten helt perfekt. Likevel ble det selvsagt stående applaus fra den fullsatte salen, og ros fra direktør Knut Schrøder, som i år holdt seg unna scenen og ble på den reserverte plassen i salen.