Slipper plate i dag

Ska Patrol, med vokalist Torgeir Steinsland i front, gir ut plate i dag.

Ska Patrol, med vokalist Torgeir Steinsland i front, gir ut plate i dag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ska Patrol har skapt sin første full-lengder.

DEL

Det ni mann sterke bandet Ska Patrol, tidligere kjent som Soul Patrol, har medlemmer fra Tromsø i nord til Gøteborg i sør. Alle har eller har hatt studentlivet i Tromsø som fellesnevner, og de har herjet livescenen både i Ishavsbyen og i landsdelen i mange år.

Nå kommer omsider debut-albumet og releasekonserten skjer på Flyt i Tromsø lørdag. 31. oktober.

Effektive øvinger

– At vi ikke bor i samme by lenger spiller egentlig ingen rolle. Vi møtes med jevne mellomrom i Tromsø for å øve, og da er det veldig effektivt. Ja, kanskje mer effektivt enn om vi skulle møtes til øving en gang i uka. Dessuten øver vi jo hver for oss. I en moderne digital verden er det heller ingen problemer med å sende forslag til - eller ferdige låter oss imellom, sier Steinar Øian.

«Livet er en fest»

Ska er utpreget festmusikk. Sjangeren stammer fra Jamaica, og regnes som forløperen til den mer kjente reggaen. Men i ska brukes også blåsere, i tillegg til at rytmen både er raskere og «forskjøvet» på en annen måte enn i reggaen. For å si det slik; det er lettere å forstå ved å høre musikken enn gjennom å forklare med ord.

– Ska er gladmusikk og partymusikk, og det var nettopp det vi ønsket å spille da vi satte sammen bandet vinteren 2004. Vi skulle spre litt lykke og glede i en tid hvor melankolien preget en stor del av norsk populærmusikk. Ska Patrols mål er at alle skal ha det godt. Veien dit er gjennom å stå sammen og å fokusere på de positive tingene i livet. Slagordet vårt er - livet er en fest, og alle er invitert. Noe særlig annet politisk budskap får du sjelden på en Ska Patrol-konsert, forteller Steinar Øian.

Egne låter

«Ska Patrol», som debutalbumet heter, er spilt inn i Bodø og inneholder 12 låter. 11 av dem er signert bandets medlemmer, den 12. er en coverversjon av Geir Bøhren og Bent Åseruds «Svalbardtema» fra 80-tallsfilmen «Orions belte».

– Vokalist Torgeir Stensland skriver alle tekstene, og selv har jeg laget noen melodier. Men egentlig bidrar vi alle til å utvikle melodiene. Da vi var i studio i Bodø spilte vi inn 17 låter, så materialet til et album nummer to er godt på vei. Dersom det blir aktuelt, sier Steinar Øian.

Artikkeltags