Slik skal Dance With A Stranger hedre Yngve Moe i Tromsø

SISTE DANS: Dance WIth A Stranger feirer sitt 30-årsjubileum med avskjedsturneen «The Last Dance». Den avsluttes på Rica i Tromsø 11. oktober.

SISTE DANS: Dance WIth A Stranger feirer sitt 30-årsjubileum med avskjedsturneen «The Last Dance». Den avsluttes på Rica i Tromsø 11. oktober.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bandets avskjedskonsert arrangeres i den avdøde bassistens hjemby.

DEL

11. oktober blir en spesiell dag for Dance With A Stranger. Da tar bandet avskjed med sitt publikum etter 30 år, og det er ingen tilfeldighet at Tromsø er valgt som siste stoppested på farvelturneen «The Last Dance». Tromsø var som kjent hjembyen til bassist Yngve Moe, som omkom i en drukningsulykke i 2013.

– I tillegg har Tromsø vært spesielt viktig for Dance With A Stranger. Det var Tromsø som gjorde oss veldig kjente i Norge, ikke minst gjennom TV-konserten midt på 1980-tallet fra kjelleren på Kulturhuset – allerede før vi ga ut vårt første album, sier Frode Alnæs til Nordlys.

– Da var det Kåre Sørensen som ledet sendingen for NRK. Den løfta oss.

Takker Tromsø

Alnæs husker svært godt en rekke konserter i Tromsø på den tiden.

– Ja, siden Yngve var fra Tromsø, spilte vi mye der, og jeg husker blant annet vanvittig stemning fra konsertene på gamle Paletten, smiler han.

– Og siden vi er inne på det, må jeg få takke så mye for all kjærligheten vi har blitt møtt med i Tromsø gjennom årene.

11. oktober er det Rica Hall som er vertskap for bandets siste konsert.

– Rørende respons

I sommer har Dance With A Stranger gjort en rekke konserter under «The Last Dance»-turneen.

– Det har gått over all forventning. Det har vært rørende å oppleve fulle hus og enkelte steder publikumsrekorder, sier Alnæs.

– Er det aktuelt å ombestemme seg? Å fortsette med mer Dance With A Stranger?

– Nei, jeg er på en annen reise nå, og synes ikke det er naturlig å fortsette med mer Dance With A Stranger uten Yngve.

– Var det en vanskelig avgjørelse å reise på turné uten Moe nå?

– 30-årsjubileet, med denne turneen, er noe vi har snakket om lenge. Yngve var både bassist og «historikeren» i bandet, og var en pådriver for at vi skulle gjøre en slik turné. Han var veldig involvert i planleggingen før han gikk bort i drukningsulykka i fjor. Og etter at han gikk bort, møttes vi andre og ble enige om å gjennomføre avslutningsturneen uten Yngve. Jeg tror han ville satt pris på at vi gjør det.

– En av mine beste venner

– Til Adresseavisa sa du i sommer at du gråter litt hver kveld fortsatt etter tapet av Yngve Moe?

– Ja, det er jo vemodig, for vi gjør en markering for Yngve under hver konsert, og folk blir rørt. Han var veldig viktig for bandet – og han var en av mine beste venner. Yngve var jo også min faste bassist når jeg gjorde andre ting utenfor Dance With A Stranger, sier Frode Alnæs.

– Hva slags markering blir det for Yngve Moe under avslutningskonserten i Tromsø?

– Først kommer konsertarrangør og Yngves gamle venn Bjørn-Henning Guldbrandsen til å si noen ord foran publikum. Og når vi spiller Everone Needs A Friend, der Yngve spilte Norges mest kjente basslinje, ber vi publikum løfte hendene over hodet og forme en Y. Det kommer til å bli en vakker og flott markering for et band og for en fantastisk bassist og venn.

Artikkeltags