Line Miriam raser mot snikislamisering:– Vi signaliserer at det er rett at norske småjenter er urene, vantro horer

Line Miriam Sandberg (Frp) mener Lenvik-skolene driver snikislamisering.

Line Miriam Sandberg (Frp) mener Lenvik-skolene driver snikislamisering.

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå vil Lenvik Frp diskuterer burkini i kommunestyret.

DEL

Lenvik-politiker Line Miriam Sandberg raser over at det er tillatt i Lenvik-skolene å benytte seg av den såkalte burkinien i svømmeundervisningen. Nå vil hun utradere heldekkende klesplagg, og gi tydelige signaler til ekstremister om at det er dem som må følge norsk kultur. Ikke motsatt.

– Hvilke signaler gir vi til muslimske gutter og jenter ved å tillate bruk av burkini? Jo, vi forteller dem at det kvinnesynet de lærer i hjemmet er greit. At jenter som viser hud og hår er vantro horer, sier Line Miriam Sandberg.

Hun fortsetter:

– Vi er i ferd med å snikislamisiere den norske barneskolen. Vi sender signaler til ekstreme muslimer om at vi gir oss. De har rett, og vi endrer vår kultur for å tilfredsstille deres kvinnesyn. Et kvinnesyn vi har jobbet med i over 120 år i Norge for å kvitte oss med.

LES: Frp-Korsberg støtter burkini-skolen: – Det finnes langt viktigere hensyn å ta enn plagget

Rektor Espen Hay ved Finnsnes barneskole sier til NRK at burkini er alment tillatt.

– Burkini er og har alltid vært tillatt på flere skoler i Lenvik. Jeg som rektor har vært uthengt for en felles praksis som gjelder også på andre skoler, sier rektor ved Finnsnes barneskole Espen Hay til NRK.

Vantro horer

Over sommeren vil Line Miriam Sandberg og Frp ta saken opp på politisk nivå. For å tillate burkini i Lenvik, er ikke noe hun vil ha noe av.

– Hvis vi tillater ett plagg, ja så må vi tillate alle plagg. Det neste er at noen kommer på svømmeundervisning med nikabini, der kun øynene vises. Dette for at ikke guttene skal la seg friste av 8-9 år gamle småjenter, sier Sandberg hoderystende.

Samtidig sier hun at norske jentebarn som er opplært til likestilling, får signaler om at de er urene, vantro, og blir sett på som horer ettersom de viser hår og hud på skolen.

– Dette er et menneskesyn som ikke handler om likeverd, og det vil vi ikke ha hos oss.

BAKGRUNN: Barneskole i Troms håper dette plagget vil gjøre at elevene deltar i svømmeundervisningen

Vanlige prosedyrer

Burkini.

Burkini. Foto:

Frp-politikeren sier at dersom muslimske jentebarn har problemer med å følge undervisning i den norske skolen, så må man følge vanlige prosedyrer slik som med andre barn.

– Alle er pålagt å følge undervisning i den norske skolen. Har barna for høyt fravær, må man følge prosedyrene. Da innkaller man til møter med foreldrene og kartlegger problemene. Man innfører ikke et religiøst plagg med slike signaler, sier Sandberg.

– Skal vi virkelig bidra med å bekrefte for lille Omar på åtte år at det kvinnesynet han lærer hjemme er riktig? Er det riktig å bekrefte at norske jenter er vantro og urene?

BURKINI I SKOLEN: Per-Willy Amundsen raser: - Dette er seksualisering av barn

Artikkeltags