Sjekk denne nordkoreanske versjonen av «Take on me»

Artikkelen er over 6 år gammel

Nordkoreanske trekkspillmusikere imponerer med a-has hit «Take on me».

DEL

– De er så disiplinerte. De fikk høre «Take On Me» en mandag ettermiddag, og opptaket er gjort onsdag morgen samme uke. Dette er musikere på høyt nivå med en utrolig arbeidsdisiplin, sier kunstneren Morten Traavik til NRK.

Han har lenge jobbet med kulturutveksling og kunstprosjekter med Nord-Korea. Nå er elleve nordkoreanske musikere på vei til festivalen Barentsspektakel i Kirkenes for å delta i Traaviks multimediale kunstprosjekt «The promised land 1-3».

De skal blant annet opptre med musikk fra eget repertoar, samt noen norske låter som Traavik har bedt dem om å øve inn, hvor a-has «Take On Me» er en av disse.

– I tillegg skal de akkompagnere den mest omfangsrike delen av prosjektet, kalt «ME/WE», hvor vi skal prøve å sette norgesrekord med den største menneskelige billedserien som er gjort her til lands, sier Traavik til NRK.

Her skal blant annet 200 soldater fra grensegarnison Sør-Varanger utgjøre menneskelige piksler i en billedserie med store motiver etter inspirasjon fra massegymnastikkopptredener i Nord-Korea.

– De menneskelige pikslene skal stilles opp på en spesiallaget, svær snøtribune på et stort platå midt i Kirkenes sentrum, sier Traavik til NRK.

To nordkoreanske instruktører skal dirigere det hele.

Artikkeltags