Sirkus Eliassen takker Tromsø for suksessen

Erik Eliassen og Magnus Eliassen i storform på kaia i Tromsø torsdag.

Erik Eliassen og Magnus Eliassen i storform på kaia i Tromsø torsdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Brødrene mener Tromsø har hatt mye å si for at musikkarrieren skjøt i været.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det startet på et gutterom i Bodø. En tanke ble til en idé, og idéen ble til et band. Så tok Sirkus Eliassen Norge med storm.

– Hadde dette hendt om to år, vet jeg ikke om det hadde gått som det har gjort. Vi er veldig takknemlige for det vi har fått oppleve, og vi vet hvor heldige vi er som fikk ta musikken ut av gutterommet, sier eldstebror Magnus Eliassen.

De mener Tromsø har hatt mye å si for at musikkarrieren skjøt i været.

– Døgnvillfestivalen 2011 var vår første konsert utenfor Bodø. Vi hadde på ingen måte forberedt oss på at Sirkus Eliassen skulle spille for 10-12 000 mennesker, sier Erik Eliassen.

Brødreparet tror det var etter dette den nasjonale populariteten tok til. Da rykket de nemlig opp på VG-lista topp 20 – og der ble den i syv uker.

– Vi har veldig mye å takke Tromsø og Døgnvill for, sier Eliassen-brødrene.

Direkte nordlendinger

I går sto Erik og Magnus Eliassen på scenen foran et fullstappet Driv i Tromsø.

– Det er bare tredje gang vi spiller konsert i Tromsø, men det kjennes som om vi har vært her mange ganger før. Vi blir alltid tatt så godt i mot her, sier Magnus Eliassen.

– Tromsøpublikkummet er bare helt rå. Folk synger med på tekstene våre og lager kjempestemning, føyer Erik Eliassen til.

– Men hvorfor har to brødre med sanger på bodødialekt blitt så populære landet rundt?

– Det er nok en kombinasjon av flere ting. Sangene våre er lette å synge til. Så sies det jo at nordlendinger er ganske direkte, og det gjør jo kanskje at vi slipper unna med flere ting i tekstene våre.

– I tillegg tror jeg det at vi er brødre har noe å si. Noen ganger handler det om mer enn musikken, ansiktene bak har også mye å si. Ja, også liker jentene Erik godt, smiler Magnus Eliassen.

Ny låt på vei

Etter en travel sommer med konserter på festivaler over hele landet fortsetter brødrene suksessoppskriften.

– Vi lager nye sanger, også skal vi holde konserter utover høsten fram til november. Etter det får vi se, sier de.

Og brødrene kan berolige fansen med at de snart kan vente seg en ny «hit».

– Hehe, det kommer i alle fall en ny sang fra oss før jul. Vi fortsetter i samme stil som før, med glade og dansbare sanger, sier Eliassene.

– Mange er opptatt av at det finnes en viss måte for artister å gjøre ting på. Da skal album helst inngå i planene. Men vi kalkulerer ikke slik. Vi vil bære ha det gøy, sier guttene med et smil.

Artikkeltags