Rutinerte Anne Nymo Trulsen skal debutere

Arne Henrik Heika, May-Trodis Simonsen, Anne Nymo Trulsen, Anne Grete Seljebakk og Jon Arne Jørstad.

Arne Henrik Heika, May-Trodis Simonsen, Anne Nymo Trulsen, Anne Grete Seljebakk og Jon Arne Jørstad. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Viseklubben Spelt slapp vårprogrammet.

DEL

Den tromsøbosatte målselvmusikeren Anne Nymo Trulsen (34) har vært en populær artist i en årrekke, men slipper faktisk sin første soloplate Skråblikk i år.

Nymo Trulsen har blant annet vært nominert til spellemannpris med Hekla Stålstrenga men satser nå på egen hånd. 28. april er det lanseringskonsert i regi av Viseklubben Spelt på Vertshuset Skarven. – Det er skummelt å stå på egne bein, og det har vært tryggest å gjøre andre sine ting. Men hovedgrunnen til at det har tatt så lang tid er en kombinasjon av tid og økonomi, sier Nymo Trulsen til Nordlys.

Tre plater på ett år

Fansen av hennes andre prosjekter trenger ikke å være bekymret. Soloprosjektet går ikke på beskatning av Hekla Stålstrenga eller Northern Lies, som begge slipper plater i løpet av året.

– Soloprosjektet er noe helt annet. Det er folkelige viser med et luftig og skittent jazzuttrykk, beskriver hun.

Albumet er spilt inn i desember i fjor Kysten lydstudio i Tromsø og består altså av egenskrevet musikk med nordnorske tekster. Et unntak er det imidlertid. Hun har valgt å ta med Ragnar Olsens sang om Yalda.

– Det er en viktig sak som engasjerer meg. Men det er ikke bare politikk i det. Det er en fin sang som passet inn på plata, sier hun. Olsen skrev også låten som en duett og valgte Nymo Trulsen som duettpartner.

– Han ville at vi skulle gjøre den i lag, derfor er den også spilt inn som en duett mellom ham og meg.

Variert program

Spelt kan også by på konserter med blant annet Sigrid Moldestad, Ivar Thomassen samt Pierre Ström & Emeli Jeremias. De markerer også samisk uke med Niko Valkeapää og St. Patricks Day med det irske ensemblet Finnegans Fake.

– Vi vil også minne om at det er åpen scene og allsang etter hvert arrangement, opplyser styremedlemmene Anne Grete Seljebakk og May-Tordis Simonsen.

Artikkeltags