Rockehistoriker vil utrydde Oslo-arrogansen

Artikkelen er over 15 år gammel

Per Kristian Olsen har som nyttårsforsett å fjerne det han kaller «osloarrogansen». – Jeg skal ta dem, sier han.

DEL

I går skrev Nordlys at den tromsøproduserte TV-serien Norsk rocks historie blir slaktet av sørnorske musikere. Og at musikksjefen i NRK Petre, Håkon mener det er uheldig at fortelleren i serien snakker nordnorsk.

– Skal ta dem!

– Jeg vil ikke kommentere hva mine NRK-kolleger har sagt, men på generell basis vil jeg si at jeg trodde vi var kommet forbi dette stadiet. Uttalelser som har kommet er så urimelige at de rett og slett faller på sin egen urimelighet. Det er nok foreldrene de til som har uttalt seg som i sin tid nektet nordlendingene hybel i hovedstaden. Det er synd at deler av osloarrogansen ennå henger igjen. Mitt nyttårsforsett er at de siste rester av denne forsvinner i løpet av neste år.

– Hvordan skal du gjøre det?

– Jeg skal ta dem, sier Olsen. – I de foraene der det er naturlig, legger han til.

– Kjempeartig med debatt

Per Kristian Olsen mener det er positivt at det pågår en debatt rundt serien.

– Det er kjempeartig at Norsk rocks historie skaper debatt. Det er klart at ting blir gjort forskjellig ut fra hvem som lager det. Ta for eksempel alle bøkene som er skrevet om norsk litteraturhistorie. Det er ingen av disse bøkene som er like. Grunnen til dette er at forfatterne er nødt til å gjøre valg. Slik er det også for oss, vi har hele tiden gjort valg. Men det jeg vil si er at ingen har tatt oss på feil eller mangler, sier han.

Suksess

Olsen understreker at Norsk rocks historie er en kjempesuksess.

– Serien er både en seer- og kritikersuksess. Vi har seertall på rundt 450.000, og det er langt over hva vi hadde forventet på forhånd, sier han.

Artikkeltags