Röyksopp fikk to Spellemenn

Röyksopp-duoen Svein Berge og Torbjørn Brundtland fikk to priser under Spellemannprisen i Oslo Spektrum lørdag kveld.

Röyksopp-duoen Svein Berge og Torbjørn Brundtland fikk to priser under Spellemannprisen i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

...Men gutten med fela kunne ingen tukte.

DEL

Tromsø-duoen Torbjørn Brundtland og Svein Berge i Röyksopp kunne feire lørdag kveld.

Under Spellemannsprisen mottok de to priser, én i kategorien elektronika og én pris for beste populærkomponist.

På forhånd var de nominert til tre priser. De fikk begge Spellemannsprisene for plata «Junior», der blant andre den svenske artisten Robyn bidrar med vokal.

Hun var også til stede under utdelingen i Oslo Spektrum lørdag kveld.

- Jeg visste vi ville vinne, sa hun til Side2 etter å ha mottatt Spellemann for beste elektronikaplate.

Feiret livet

– Vi begynte feiringen tidlig i kveld. Og vi feiret livet i mye større grad enn alt annet, sa Svein Berge fra Röyksopp til samme nettsted.

Sammen med Robyn og kompisen Torbjørn Brundtland spaserte Berge nedover den røde løperen tidligere på kvelden. De var på forhånd også nominert til årets hit med sangen «The girl and the robot».

Brundtland hadde også tro på å dra i land den prisen.

– Min favoritt for kvelden er noen som heter Röyksopp og Robin. De er helt fantastiske, sa Brundtland til Side2 før utdelingen.

Den prisen stakk imidlertid Donkeyboy av med. De fikk prisen for låta «Ambitions».

Gutten med fela

Alexander Rybak har vært spellemann siden han var fem år gammel. Men nå kan han endelig titulere seg med tittelen Årets spellemann.

Den 23-årige MGP-vinneren tok med seg den gjeveste prisen hjem under Spellemannprisen 2009. Men den store grammofonen var så tung at 23-åringen måtte sette den fra seg før han kunne gå i gang med takketalen.

– Jeg vil takke mamma og pappa, som i det siste har hjulpet meg gjennom en vanskelig tid. Dere kan lese om alt det der på Facebook, sa Rybak, med henvisning til medieoppslagene i etterkant av en melding han la ut på nettsamfunnet for noen uker siden.

Høyem årets artist

Prisene for årets mannlige og kvinnelige artist ble tildelt til Sivert Høyem og Noora Noor.

I Oslo Spektrum lørdag takket en sprudlende glad Noor både band, plateselskap, fans og sin nye musikalske kompanjong, «Kid» Andersen, som har produsert hennes comebackalbum.

Sivert Høyem ble kjent gjennom rockegruppa Madrugada og har etter bandets oppløsning nådd et enda bredere publikum som soloartist. «Moon Landing» var hans tredje soloalbum.

– Det var litt uventet faktisk, i det selskapet her. Vi takker alle som har kjøpt skiva og kommet på konsertene våre, sa Høyem om sin første spellemannpris som soloartist.

Høyem passet også på å takke sin manager Per Erik Johansen, som var den som oppdaget og signerte Madrugada til EMI for tolv år siden.

Takket eventyrjenta

I tillegg til å takke fansen, benyttet Alexander Rybak også sjansen til å takke jenta som er opphavet til låten som har gjort ham verdensberømt, ekskjæresten Ingrid.

– Til sist vil jeg gi en kjempetakk til tidenes diggeste jente i hele Jessheim. Hun fikk meg til å innse at man kan velge å gråte av at et eventyr tar slutt, men man kan også velge å le og smile av at et eventyr har skjedd. Så får man heller sette i gang og skrive et nytt, sa Rybak til jubel fra salen.

Æret Teigen

Årets hederspris gikk til veteranen Jahn Teigen, som samlet sine 40 største hits på en samleutgivelse i fjor.

– Han er kongen av pop, og han har bitt seg fast i den norske folkesjela nesten som en klippe, fortsatte Inger Lise Rypdal, før hun sammen med Maria Haukaas Storeng og vinner i klassen barneplate, Malin Reitan, framførte Teigens «Optimist».

Teigen selv var i sitt vanlige beskjedne hjørne og åpnet med å takke publikum.

– Virkeligheten ble større enn drømmen, slo han så fast.

(©NTB)

Artikkeltags