Röyksopp-albumet slo A-Ha og ble historisk

KLATRERE I USA: Röyksopp og Robyn har aldri gjort det så bra på den amerikanske albumlista som de gjør nå. Det er det heller ingen andre nordmenn som har gjort.

KLATRERE I USA: Röyksopp og Robyn har aldri gjort det så bra på den amerikanske albumlista som de gjør nå. Det er det heller ingen andre nordmenn som har gjort. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

(Dagbladet): Da neste ukes amerikanske Billboard-albumliste ble offentliggjort i dag, gikk Röyksopp og Robyn rett inn på en 14. plass på Billboard 200 med minialbumet «Do It Again», skriver Dagbladet.

Det er det høyeste et norsk album har kommet i USA noensinne, og slår dermed a-has nesten 30 år gamle rekord satt med «Hunting High and Low» i 1985.

Beste noensinne

Billboard 200 tar utelukkende hensyn til digitalt og fysisk salg i USA, i motsetning til singellista Hot 100 som også regner inn blant annet streaming og radiospilling i kalkylen.

Röyksopp har vært inne på én gang tidligere, da albumet «Junior» lå på en 126. plass en uke i 2009, mens Robyn har solgt nok til å kjempe seg inn på Billboard 200 både i 1998 og 2003.

Virale låter

Der er derimot bare Robyn av trioen som har vært inne på singellista Hot 100 tidligere, slik som Nico & Vinz er nå.

Nå er altså to forskjellige norske duoer inne på topp 20 på hver sin viktige Billboard-liste, samtidig. Det har heller aldri skjedd før.

Platedirektøren Guttorm Raa i Warner Music Norway, som er plateselskapet som har signert både Nico & Vinz og Röyksopp & Robyn i Norge, koster på seg et ekstra glis i dag.

- Dette er utrolig moro og en enorm prestasjon! Det er ikke Warner Music som har Röyksopp og Robyn i USA, men dette beviser igjen at det er mulig for norske artister i USA, verdens største og viktigste musikkmarked. Jeg tror og håper av suksessen til Nico & Vinz og nå Røyksopp rekrutterer enda flere norske artister til det amerikanske markedet, både ved at artister setter seg høye mål og er ambisiøse og at amerikanske øyne i enda større grad retter seg mot norske artister og produsenter, sier han til Dagbladet.

Samtidig var singelen «Monument» den tredje mest virale låten i hele verden på Spotify sist uke.

Röyksopp og Robyn legger snart ut på en turné i både Europa og USA, som også involverer Øyafestivalen i Norge.

Artikkeltags