Prestisjepris til Ingeborg Arvola

Artikkelen er over 9 år gammel

Får Havmannprisen, landets eneste nordnorske litteraturpris.

DEL

Forfatteren Ingeborg Arvola er tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2008. Arvola får prisen for romanen «Ingen dager uten regn». Prisen blir delt ut i Mo i Rana lørdag 9. mai på Rana bibliotek.

Havmannprisen er landets eneste nordnorske litteraturpris som hvert år kårer en vinner blant alle landsdelens bokutgivelser. Prisen deles ut av Nordland fylkesbibliotek og Rana bibliotek, og støttes for øvrig av bokhandelen Ark Mo og Helgeland Sparebank.

Havmannprisen består av en prissum på kr. 25.000, et originalt Nordlandsåkle, et innrammet diplom og en Havmann pin i sølv.

Prisvinneren er kåret av en fagjury som har vært ledet av Stein-Arve Myrbakk, litteraturanmelder og lektor i norsk i Mo i Rana. Andre medlemmer i juryen har vært forfatteren Anne Bjørkli fra Norsk forfattersentrum, Siv Johansen fra Ark Mo og Sissel Holtet fra Nordland fylkesbibliotek.

Juryen sier:

Arvola har helt siden debuten i 1999 med romanen «Korellhuset» vært en av våre mest særpregede stemmer nordfra. Felles for hennes bøker er at de har et smittende engasjement, i mange retninger. Hennes tidligere voksenbøker har muligens først og fremst appellert til de av leserne som gir seg tid til å lese tekster som gir motstand og innbyr til refleksjon.

Ingeborg Arvola er født i Honningsvåg i 1974 og har vokst opp i Pasvikdalen og Tromsø.

I statuttene for Havmannprisen heter det at prisen skal gå til en forfatter med markant nordnorsk tilknytning. Det skal legges vekt på bøker med litterære og fortellermessige kvaliteter kombinert med folkelig appell, noe juryen slår fast at Ingeborg Arvola har i sin bok «Ingen dager uten regn».

Artikkeltags