Planlegger hekse-film

Artikkelen er over 14 år gammel

Et omfattende filmprosjekt om hekseprosessene i Troms og Finnmark er under planlegging. Historiker Rune Blix Hagen har mer enn ett ord med i laget.

DEL

Det er den norske kunstneren og forfatteren Ross Kolby som har tatt initiativ til å lage en film om hekseprosessene i Troms og Finnmark på slutten av 1500-tallet, skriver VG.

Konsulent

Et filmmanus er allerede ferdig, og om visjonene blir til virkelighet kan det bli tidenes dyreste og mest omfattende filmprosjekt i Norge.

Planleggingen har pågått siden 2004, og hele veien har historiker Rune Blix Hagen ved Universitetet i Tromsø være inne som konsulent.

– Jeg kommer faktisk nettopp fra Oslo nå hvor vi har planlagt denne filmen. Selv om ingenting er spikret så kan man i aller høyeste grad si at prosessen er i gang, sier Blix Hagen til Nordlys.

FilmCamp?

Han forteller at han har bidratt med litteratur om emnet, samtidig som han har lest igjennom de ulike versjonene av manus.

– Jeg har fått utrolig mange henvendelser fra folk som har hatt lyst å lage film om hekseprosessene. Men Ross Kolby er den desidert mest seriøse av disse. Så det skulle virkelig ikke forundre meg om han lykkes med dette prosjektet, sier Blix Hagen.

LES HELE SAKEN I PAPIRUTGAVEN

Artikkeltags