Peter Estdahl spiller på Bukta

Peter Estdahl

Peter Estdahl Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sjekk hvem flere som vant spillejobb på Buktafestivalen i år.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Med godt over 60 bidrag har det vært rekordstor påmelding til “Vinn en Spillejobb” på Bukta i samarbeid med Gramo, opplyser informasjonsansvarlig Kristine Marie Børresen for Buktafestivalen i en pressemelding.

Følgende vant spillejobb på Buktafestivalen: Peter Estdahl (TROMSØ), Jack Stillwater (DYRØY/OSLO) og Mara And The Inner Strangeness (NORDREISA/TROMSØ).

Juryen har bestått av to representanter fra Gramo og Buktas bookinggruppe, hvor det er lagt vekt på kvalitet, presentasjon, seriøsitet og potensial. Det har også vært viktig at de kan lage gode låter, og at de har et musikalsk uttrykk som skiller seg litt ut fra andre.

Ny rekord

- Vi fikk inn totalt 61 demoer fra nordnorske band/artister. Noe som er ny rekord. Konkurransen viser at det er utrolig mye bra band/artister i Nord-Norge! Her var alt fra metal/pønk via acapella til visesang, country og pur popmusikk! Det ble plukket ut tre vinnere til årets festival. Disse tre viser mye av spennvidden i de innsendte bidragene. Vi gleder oss masse til å se de tre bandene/artistene på scenen i Bukta til sommeren!, sier Børresen i pressemeldingen.

Litt om artistene:

Peter Estdahl er en artist og låtskriver fra Tromsø. Singelen "Brother" ble nylig C-listet på NRK P3, og er tittelsporet fra debutplaten som er like rundt hjørnet! Platen ble spilt inn på Kysten Studio i Tromsø sammen med Sivert Høyem-bassist Rudi Nikolaisen i produsentstolen.

Musikken er ikke låst til en spesifikk sjanger, og låtene har en enorm dybde og variasjon. Det de har til felles er at det er melodiøs pop tilgriset med indie/post-rock-elementer, og Peters lett gjenkjennelige stemme dandert med smådrypp av soul. Det kan nesten høres ut som Arcade Fire slåss med Coldplay på nach hos Jarle Bernoft, der sistnevnte får gjennomgå.

Jack Stillwater fra Dyrøy og Oslo gav allerede i 2009 ut deres første album. Siden da har bandet beveget seg mer mot country med sterk inspirasjon fra band som Neil Young, Wilco og tidlig Bruce Springsteen. Bandet har gjennom en rekke konserter i Nord-Norge bygget seg opp en stor og lojal fanskare og er snart klar med deres andre album.

Mara & The Inner Strangeness er et forholdsvis nytt og interessant tilskudd til musikkscenen i Tromsø. Vokalist og låtskriver Marita Isobel Solberg innehar en ekstraordinær stemmeprakt som i kombinasjon med karisma og utstråling og skaper noe helt unikt. Et landskap bestående av et eksepsjonelt sceneshow med teatralske elementer, har bandet blitt sammenlignet med artister som Tom Waits, PJ Harvey, Bjørk med mer. Bandet har tidligere gitt ut EP’en «In Dark Places», og denne våren er det duket for deres første fullengder « Red Sounds Whisper»!

Artikkeltags