Vil sette opp nybygg på p-plass i nordbyen

Derfor ønsker nå Perspektivet Museum og TIFF å etablere det de kaller et Cora Sandels Hus/Filmens hus  på tomta mellom Perspektivet og Verdensteateret.

Derfor ønsker nå Perspektivet Museum og TIFF å etablere det de kaller et Cora Sandels Hus/Filmens hus på tomta mellom Perspektivet og Verdensteateret. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Perspektivet Museum og Tromsø Internasjonale filmfestival (TIFF) vil sette opp et felles nybygg på en parkeringsplass.

DEL

Perspektivet Museum og TIFF skal gå sammen om å lage et «kulturkvartal» i Tromsø.

Begge kulturinstitusjonene holder til i fredede bygg, dermed er det begrenset hva som kan gjøres for å tilpasse bruken til dagens behov.

Derfor ønsker nå Perspektivet Museum og TIFF å etablere det de kaller et Cora Sandels Hus/Filmens hus. Det skriver iTromsø.

De to institusjonene har utviklet en prosjektskisse og søkt forprosjektmidler til etableringen ave et felles nybygg, som etter planen skal ligge på tomta ved siden av museet og Verdensteatret. I dag er det parkeringsplass på tomta. 

Nå har både Troms fylkeskommune og Tromsø kommune støttet forprosjektet, med til sammen 550.000 kroner.

– Vi har en budsjettramme på 900.000 kroner, men vi har fått så mye at vi kan gå i gang. Støtten betyr en unik mulighet for TIFF, Perspektivet Museum og Tromsø by, til å utnytte tomta som ligger mellom to fredede bygninger. Det betyr at vi kan realisere det kommunen har ønsket seg i lang tid: et kulturkvartal i byen, sier konstituert direktør Aslaug Eidsvik ved Perspektivet Museum og administrativ leder Astrid Aure i TIFF til iTromsø.

Eidsvik og Aure har ikke besvart Nordlys sine henvendelser onsdag.

Det gjenstår en del før prosjektet kan realiseres, blant annet om tomta kan brukes til kulturkvartalet. I dag er den aktuelle tomta i privat eie.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken