Nordlig energi på film

Eilif Bremer Landsend (foran) har fått 100.000 kroner til filmproduksjon fra North Energy. Omgitt av f.v. Camilla Søgård (North Energy), Martha Otte (TIFF) og Knut Erik Jensen (Nordkapp Filmfestival)

Eilif Bremer Landsend (foran) har fått 100.000 kroner til filmproduksjon fra North Energy. Omgitt av f.v. Camilla Søgård (North Energy), Martha Otte (TIFF) og Knut Erik Jensen (Nordkapp Filmfestival) Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Eilif Bremer Landsend (20) har fått 100.000 kroner til filmproduksjon om nordlig energi.

DEL

Han er ung, men har etter hvert en betydelig erfaring innen filmproduksjon, Eilif Bremer Landsend (20). Nå skal det bli enda mer film. Han har nemlig vunnet 100.000 kroner til å produsere en film hvor temaet er nordlig energi.

Det er energiselskapet North Energy i Alta som utlyste en konkurranse for ungdom i nord om å lage en kortfilm med temaet nordlig energi. Dette skjedde i forbindelse med Nordkapp Filmfestival og konkurransen ble også utlyst på filmfestivalen i Tromsø.

Leif Bremer Landsend, som har bred filmerfaring bak seg, særlig med knutepunkt i Filhuset Tvibit, sendte inn et manus og en produksjonsbeskrivelse til North Energy, og vant konkurransen. Filmen han skal produsere har arbeidstittelen "Kiki" og skal ha premiere under Nordkapp Filmfestival 15. - 19. september. Deretter skal filmen vises over hele Nord-Norge.

- Filmen handler om en avdanket surfer, som heter Kiki. Han gjør ikke stort i livet annet enn å spise fiskeboller, snuse og å surfe. Men plutselig en dag skjer det en hendelse som endret livet hans fullstendig..., forteller Bremer Landsend.

Filmen skal spilles inn i Lofoten under sommeren. I de viktigste rollene finner man Gard Eidvold, Cecilie Moslie og den svenske skuespilleren Jacob Nordenson. I forbindelse med innspillingen, skal filmteamet holde filmkurs i Lofoten. De satser på å få en del av kursdeltakerne til å delta i produksjonen av "Kiki".

- Vi gleder oss veldig til å vise Eilifs film på Nordkapp Filmfestival. Vi vet at den neste "Mozart" innen filmproduksjon vil komme fra distriktene, og jeg lurer på om vi ikka allerede har funnet ham i Eilif, sier Knut Erik Jensen.

Artikkeltags