Fikk 1,35 millioner kroner: - Det er helt magisk

GLAD KVINTETT: Sif Vik og Christian Hyld fra Tvibit jubler over penger fra Gaveforsterkningsfondet. Kent Gudmundsen (H), Helga Marie Bjerke (Krf) og Morten Skandfer (V) delte ut 1,35 millioner kroner. Frps representant kunne ikke delta.

GLAD KVINTETT: Sif Vik og Christian Hyld fra Tvibit jubler over penger fra Gaveforsterkningsfondet. Kent Gudmundsen (H), Helga Marie Bjerke (Krf) og Morten Skandfer (V) delte ut 1,35 millioner kroner. Frps representant kunne ikke delta. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Pengene Tvibit fikk fra SNN i fjor, utløser nye tilskudd i år.

DEL

I fjor fikk Tvibit 5,4 millioner kroner fra Sparebanken Nord-Norge til å realisere praktbygget som står i Tromsø sentrum nå.

I dag vanket en ny pengegave - direkte linket til SNNs bidrag.

Kent Gudmundsen (H), Morten Skandfer (V) og Helga Marie Bjerke (Krf) representerte det borgerlige flertallet da de troppet opp på Tvibit for å gi dem nye 1.350.000 kroner fra regjeringens Gaveforsterkningsfond. Fondet ble opprettet for som et insentiv til at private skulle bidra med mer midler inn i kunst og kultur: med Gaveforsterkningsfondet har man mulighet til å søke på 25 prosent av det private bidraget - fra Staten.

- Potten i år er på 51,2 millioner kroner. Når Tvibit nå får 1,35 av dette ser man at det er en stor jafs av den totale rammen, sier Kent Gudmundsen.

Leder Christian Hyld og nestleder Sif Vik er strålende fornøyde.

- Vi er superglad. Jeg har nesten implodert her, det lille døgnet jeg måtte holde det hemmelig, smiler Hyld.

Gir muligheter

Pengene fra Kulturrådet er øremerket drift - og beskjeden er at Tvibit skal fortsette å gjøre det de allerede gjør og er gode på. Det gleder lederduoen.

- Vi ønsker å realisere målene vi har satt oss for hele bygget og virksomheten i det. Fra ungdoms-delen, til musikkdelen, som jo går gjennom alle aldersgrupper, sier Hyld.

- Pengene vi fikk fra Sparebanken gikk til å realisere dette bygget. Disse pengene går direkte på innhold. Og de går utenfor det vanlige driftsbudsjettet. Dette gir muligheter - det er helt magisk, stråler Vik.

De borgerlige partiene vektlegger nettopp at det er hele huset som får pengene.

- Dette er et solid kulturbygg som har satt spor nasjonalt. Vi er veldig stolte over å se alle disse positive kreftene dra i samme retning, sier Gudmundsen.

Vil ha flere bidragsytere

Morten Skandfer, som politisk har fulgt Tvibit helt fra husets spede begynnelse for 18 år siden, setter pris på å se gode søknader komme fra huset.

- Det er veldig gledelig å markere dette med et såpass stort ekstra bidrag.

- Vi er stolte over å kunne bidra til å utvikle huset videre, sier Bjerke.

Kent Gudmundsen benytter også anledningen til å komme med en oppfordring til det private næringslivet:

- Vi skulle veldig gjerne ha sett enda flere private bidragsytere. At flere ser verdien av dette. Kultur gir avkastning, sier Gudmundsen.

PS! Også Nordnorsk kunstmuseum fikk penger fra Gaveforsterkningsfondet tirsdag - i overkant av 78.000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken