Gå til sidens hovedinnhold

De skal delta på Festspillene i Nord-Norge

Artikkelen er over 3 år gammel

Journalist Kadra Yusuf, eks-torpedo Sven-Eirik Utsi, lege Mads Gilbert og blogger Sophie Elise Isachsen er alle klare for Festspillene i Nord-Norge.

Med utgangspunktet i Karen Blixens novelle «Babettes Gjestebud», skal Festspillene i sommer iscenesette en samtale mellom ulike samfunnsstemmer.

Blant annet er Sophie Elise Isachsen, Kadra Yusuf, Mads Gilbert, Svein-Erik Utsi og Skjalg Fjellheim bekreftede gjester til forestillingen.

– Det blir et heidundrende måltid. Dette er utrolig spennende samfunnstemmer på hvert sitt vis som representerer forskjellige historier og forskjellige erfaringer, og vi er stolte og fornøyde over at de vil være med på forestillingen, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Hjort er vert

I forestillingen «Fortellingen om et Gjestebud» skal hver av gjestene representere én av karakterene i boken ved at deres personlige beretninger blander seg med Blixens ord, med mål om å sette historien i nytt lys, tenke nytt og gi oppspill til samtaler om dagens samfunn. Gjestebudets vert er tidligere Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort.

– Det legges opp til en samtale rundt store spørsmål som flukt, frykt og fordommer. Forestillingen er skapt av det danske teaterkompaniet OPE-N. De har gjort dette flere ganger og har hatt stor suksess i Danmark, forteller Utsi.

LES OGSÅ: Utsi gir seg som festspilldirektør: – Det er en krevende jobb

Babettes gjestebud er historien om den franske mesterkokken som havner som hushjelp i et avsidesliggende og pietistisk bygdesamfunn i Finnmark mot slutten av 1800-tallet. I et storslått måltid trollbinder hun gjestene med sin kokekunst. Det sentrale temaet i fortellinger er måltidets muligheter for vennskap, samhold, livsglede, fellesskap, skjebne og forsoning.

– Dette er et utrolig vakkert og snedig utgangspunkt, sier Utsi.

Mat fra Tromsø

Kirkens Bymisjon i Tromsø skal stå for maten og fyller dermed plassen som Babette i historien.

Så langt er åtte gjeter bekreftet til forestillingen. I tillegg skal det være med fire ytterligere gjester som ennå ikke er bekreftet.

LES OGSÅ: På Festspillene kan du få med deg verdens eneste undervannsband

Bekreftede gjester:

Kadra Yusuf (journalist)
Sophie Elise Isachsen (blogger)
Mads Gilbert (lege)
Sven-Eirik Utsi (eks-torpedo, nå entreprenør)
Morten Joachim (skuespiller og teatersjef)
Torgeir Knag Fylkesnes (stortingspolitiker for SV)
Skjalg Fjellheim (politisk redaktør)
Torill Olsen (kommentator og journalist)
Jens Johan Hjort (vert for gjestebudet)

Medvirkende:

Regissør – Egill Heiðar Anton Pálsson
Musiker – Kultur i Troms
Toastmaster – Henrik Birch
Produsent/Kunstnerisk Leder – Louise Beck

Festspillene i Nord-Norge arrangeres i Harstad 24. til 30. juni. Hele programmet slippes fredag 20. april.

Kommentarer til denne saken