Her er dagens Bukta-slipp: - Et av Norges mest spennende liveband

BUKTAKLARE: Heave Blood & Die spiller på årets Buktafestival.

BUKTAKLARE: Heave Blood & Die spiller på årets Buktafestival.

Fremadstormende Heave Blood & Die spiller på Buktafestivalen i sommer.

DEL

Bak dagens Bukta-luke gjenner Heave Blood & Die seg. Stonerdoom-bandet har rukket å bygge seg opp en solid fanskare både lokalt og nasjonalt - og deltok nylig i P3s Urørt-finale, dog uten å nå helt opp.

Heave Blood & Die ga også nylig ut sin andre plate, «Vol. II».

Buktafestivalen, selvproklamerte Heave Blood & Die-fans, skriver følgende om bandet:

- Gjennom sin kompromissløse og seige stonerdoom har de på kort tid opparbeidet seg ry som ett av Norges mest spennende liveband. Andrealbumet har blitt unisont hyllet i norsk og internasjonal presse: «Verdensklasse», «Dødsstøt mot kjedsomhet», «Et av årets album», «Flaggskip i egen sjanger».

Svært energisk

I forbindelse med bandets plateslipp, snakket vi med vokalist Mads Ystmark. Det kan du lese her!

Da sa Ystmark til Nordlys:

- Vi spiller i en sjanger som generelt sett forbindes med å stå i ro, men det energiske liveshowet er noe som jeg tror gjør at vi skiller oss ut. Vi prøver å lage til en slags teatralsk stemning, sånn at folk føler det vi gjør, og synes det er spennende. Jeg håper egentlig at hvis folk har valget mellom å gå på et teaterstykke eller komme på vår konsert, så velger de oss.

Det skrytes også voldsomt av bandet liveopptredener, som beskrives som «svært energisk».

- De tidligere Bukta Battle-vinnerne har jobbet hardt og målrettet, og rukket å gi ut to aldeles fantastiske album. Bandet har tatt store musikalske steg de siste årene med sitt mørke og følelsesladede uttrykk, og har for alvor begynt å bli lagt merke til utenfor både fylkes- og landegrenser, skriver Bukta i en pressemelding.

Slippuke

Heave Blood & Die spilte nylig på både by:larm og Trondheim Calling.

- Heave Blood & Dies enestående musikalske vesen og hardtslående live-show er virkelig noe for seg selv og vi er svært stolte over å få dem tilbake til Bukta.

Buktafestivalen skal slippe ett nytt band hele denne uka. I går, mandag, var det Slowdive som ble sluppet.

Artikkeltags