Fredag slipper Mørk singelen «Running Away».

– Du vet den følelsen når du blir invitert til en fest men når du først kommer så er det ingen som legger merke til deg? «Running Away» og handler om nettopp det – å ville stikke av, både fysisk og mentalt sett.

Med seg på vokal, har Mørk fått Kjetil Holmstad Solberg fra Violet Road.

– Jeg skrev en låt sent en kveld hjemme på kjøkkenbordet (som ambulerer som studio i perioder) før jeg tidlig neste morgen dro på turné med Mari Boine. I turnébussen hørte jeg på det jeg hadde spilt inn kvelden før, og klarte ikke slå fra meg tanken om at dette er en veldig bra låt, men ikke hvis jeg synger den, sier Mørk.

– En virkelig bra sanger

Han mente selv at hans egen stemme ikke passet. Han spilte sangen for de andre på turnébussen, og diskuterte passende vokalister.

– Den første, og egentlig eneste, som ble foreslått var Kjetil fra Violet Road. Og jeg gjør som Magnus Carlsen, stoler på intuisjonen!, sier Mørk.

– Jeg fomlet frem en lang melding til Kjetil, med spørsmål som «hvis det hadde passet», «sjekk ut», «bare hvis du har tid», «håper du kan» og så videre. Jeg tror det tok to minutter før han svarte – «Tar det imorra tidlig». Helt rått! Den vokalen du hører der nå er den vokalen han sang inn tidlig den morgenen.

– Hva tilfører Kjetil deg, og du han?

– Han tilfører kremsang av klasse, han er virkelig en bra sanger. Og jeg tror jeg bringer han inn i en elektronisk verden som han ikke vært så utsatt for tidligere.

Hyller Tvibit og musikkmiljøet

Mørk sier han har flere spennende samarbeid på gang, og at det stadig produseres musikk. Begge deler gir han mye av æren til musikksatsingen på Tvibit.

– Det er en usedvanlig fin tid for å være i Tromsø, med så sykt mye bra musikk som lages, hver eneste dag. Jeg får jo se dette på nært hold fordi jeg har studio på Brannstasjonen/Tvibit og alle disse folkene springer jo imellom her. Det er alle mulige sjangre og alle mulige slags låter, sier Mørk, og gir eksempler:

– Violet Road som kom med «Monument», en deilig Glen Campbell-aktig låt. Snö som kommer med sin «Planetarium» samme dag som meg, nydelig produsert av Mads Martinsen fra The Familiar. Heave Blood and Die, Hollow Hearts, Late Great, Lüt, The Modern Times, Leagus og masse flere. Alle mulige sjangre, sier Mørk, og legger til:

– Og nå når Finnair åpner Tokyo-rute fra Tromsø via Helsinki så kan vi bli big in Japan alle sammen.