Her fungerer fylkessamarbeid utmerket: - Vi er Finnmark, Troms og Nordland samlet på ett brett

SINGELKLAR: Hollow Hearts er Ida Løvheim (vokal, gitar, trekkspill), Ida Karoline Nordgård (vokal, bass), Mikael Pedersen Jacobsen (vokal, trommer) og 
Christoffer Nicolai Mathisen (vokal, gitar og pedal steel). Fredag slipper de sin første singel - «Losing heart».

SINGELKLAR: Hollow Hearts er Ida Løvheim (vokal, gitar, trekkspill), Ida Karoline Nordgård (vokal, bass), Mikael Pedersen Jacobsen (vokal, trommer) og Christoffer Nicolai Mathisen (vokal, gitar og pedal steel). Fredag slipper de sin første singel - «Losing heart». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hollow Hearts' første singel er trist, men den svinger.

DEL

Et av de ferskeste bandene i Tromsøs musikkjungel er Hollow Hearts. Kvartetten er satt sammen av unge, men erfarne musikere - og kommende fredag slipper de sin aller første singel - «Losing Heart».

- Vi er Finnmark, Troms og Nordland samlet på ett brett her. Go det fungerer bra, smiler bassist Ida Karoline Nordgård.

Sammen med Ida Løvheim (vokal/gitar), Mikael Pedersen Jakobsen (vokal/trommer) og Christoffer Nikolai Mathisen (vokal/gitar/pedal steel).

- Vi har alle gått på Musikkonservatoriet, og det har vært i gjære at vi skulle gjøre noe sammen lenge. Vi har hatt lyst til å starte band.

Første singel

I fjor høst tok de bladet fra munnen, og begynte å skrive låter sammen.

- Vi så fort at det fungerte, så vi fortsatte. Det låten vi slipper nå er låten vi har som er mest country. Men vi har andre ting som er rock og pop og blues og så videre.

Sjanger er ikke så viktig for Hollow Hearts.

- Folk vet ikke helt hva de skal forvente. Og musikken gjenspeiler nok heller oss som instrumentalister, enn en spesiell sjanger, sier Nordheim.

«Losing Heart» er bandets første singel. De har tidligere luftet den på Tvibits nysatsing «Sunday Night Sessions».

- Det er en trist låt pakket inn i noe som svinger godt, sier Nordgård.

Passer hverandre

Singelen gis ut av Kari Westergaard og Robert Dyrnes' plateselskap Westergaard Records.

- Vi i bandet satt og snakket om et album, og framtidsplaner og slikt. Og da trengte vi noen å jobbe med. Vi tenkte med en gang på Kari og Robert. De har peiling. De passer bra inn i Hollow Hearts. Og vi passer bra inn i Westergaard Records, sier Nordgård.

I tillegg til noen eventjobber, har Hollow Hearts foreløpig spilt én konsert i Tromsø, på Bastard Bar i april i år. Neste sjanse til å se bandet er under Musikkfest Tromsø 19. august.

- Etter det er det fokus på plateinnspilling i september, før det blir en turné i Troms etter det. Vi er veldig dedikerte i dette bandet - alle er hundre prosent inne. Vi er flinke til å spille, og jobber med å bli et helt utmerket liveband. Det skal være artig å komme på konsert med Hollow Hearts!

Plateinnspillinga er støttet av Buktas Innspillingsfond.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken