På hovedscenen med intergalaktisk epos: - Vi har lattergaranti på alle våre forestillinger.

KLARE: Kumle og Raspeball er klare til innsats på Kulturhusets hovedscene fredag kveld.

KLARE: Kumle og Raspeball er klare til innsats på Kulturhusets hovedscene fredag kveld.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kumle og Raspeball er opptatt av deling.

DEL

Det begynner å bli en tradisjon at bandet Kumle og raspeball spiller julen inn på hovedscenen til Kulturhuset i Tromsø. Fredag kveld er guttene tilbake med forestillinga «En ROMjuls-odyssé». Selvprodusert og nyprodusert.

- Årets forestilling er et intergalaktisk epos, En hybrid av Homers Oddyseen og Jakten på julestjerna! Vi vender blikket bort fra Tromsdalstinden og opp mot stjernene, forteller frontmann Kim Pedersen til Nordlys.

Bandet er opptatt av å dele i jula, og sier det er derfor forestillingen settes opp.

- Vi er av den oppfatning at kunst  får sin reelle verdi når den deles med andre. Deling er caring som instagramtoppene sier det så pent. Vi har laget så mange nye sanger at nå var det virkelig på tide å dele litt, sier Pedersen.

- Hvilken risiko ligger i å booke storscenen på Kulturhuset for dere?

- Økonomisk Ruin. Tvangsoppløsning av selskapet vårt. Tap av innbo samt løsøre. Vær så snill og kjøp billetter!

Pedersen forteller at bandet har skrevet ny musikk og jobbet med manus omtrent siden forrige års juleshow. Nytt av året er dog at de også har gitt ut et eget julehefte - basert på fjorårets forestilling.

Det er Øyvind Bye Damsgård som er illustratør - for øvrig broren til bandmedlem Egil Bye Damsgård. Heftet har 40 sider og er trykket i 200 utgaver.

- Det selger som hakka møkk faktisk. Heftet er et must hvis du vil gjenoppleve magien fra i fjor eller komme deg up to date før du ser årets show, mener Pedersen.

Han sier publikum på fredagens forestilling kan forvente seg noe helt utenom det vanlige.

- En fortelling om håp, tro og kjærlighet pakket inn i våre moderne visesanger fra start til slutt. En forrykende hybrid av musikal, teater, rockekonsert og standup. Vi har som vanlig lattergaranti på alle våre forestillinger. Hvis du ikke flirer en eneste gang, vinner du retten til å bryte håndbak med oss for en øl!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken