Mirakel-Mia fikk varm velkomst av bestefar

Artikkelen er over 16 år gammel

Den lykkelige vinneren av «Robinson-ekspedisjonen» Mia Martinsen (23), ble mottatt som en heltinne da hun sammen med mamma Hanne landet på Tromsø Lufthavn mandag kveld.

DEL
En halv million nordmenn ble søndag vitne til at Tromsø-jenta vant seernes hjerter under den direktesendte finalen på TV3. Etter flere tøffe uker på en tropisk øy i Indonesia sikret Mia seg en plass i finalen i konkurranse med 14 andre deltagere. Men med over 60 prosent av søndagens stemmer gjorde Mia nærmest rent bord fremfor for de andre to finalistene, Anders Dahle (35) og Trude Helene Hole (32). Hun kunne dermed innkassere den nette sum av 250.000 kroner.

Kjendis over natta
Halve medie-Norge ville derfor ha en bit av den nybakte vinneren da hun mandag våknet opp på sitt hotellrom i Oslo. Og det var ikke bare-bare etter en lang natts feiring sammen med venninnegjengen på utstedet Lille Smuget.

– Jeg hadde første intervjuavtale klokka 11. Etter det gikk det slag i slag, forteller Mia som ikke uventet var sliten da steg ut av flyet litt etter klokka ni i går kveld. Om hun hadde ventet seg en staselig mottagelse på flyplassen skal være usagt, men hun så ut som hun hadde tatt med seg sola da hun entret ankomsthallen. Et tjuetalls venner og familie som sto klar med blomster og klemmer til den nybakte TV-dronningen.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg, lille Mia fra Tromsø, skulle vinne. Dette er bare helt uvirkelig, sa Mia som fikk en kjempeklem av en stolt bestefar Alfred Mortensen.

Ærlighet varer lengst
Mia skjønner ikke helt hvorfor hun ble seernes favoritt, men har en teori om at nøkkelen til suksessen lå i hennes ærlighet.

– Jeg valgte ikke å være med på den innbyrdes pengeavtalen som noen av de andre deltakerne gjorde. Jeg valgte å være ærlig og det tror jeg lønte seg.

Og selv om hun nok var litt ør etter alt oppstyret, forsikret servitøren om at suksessen ikke skal gå henne til hodet.

– Nei, jeg kommer til å fortsette å jobbe som servitør på Dolly Dimpels og Blå Rock. Den eneste utskeielsen jeg har planlagt om er innkjøp av en ny sofa. Statens lånekasse skal få sin del av og resten skal vel inn på brukskontoen, flirer Mia. Men det hun først og fremst så frem til var å komme hjem til senga si.

Artikkeltags