Vi visste det kom til å bli fullt. Vi visste at stemningen kom til å være god. Vi visste at mannen kom til å servere en perlerad av pop-klassikere.

Usikkerheten lå i hvor interessant det kom til å bli. Hvor opplagt Sir Elton John kom til å være. Veteranen kunne lett ha kommet unna med et rutinepreget venstrehåndsarbeid.

LES OGSÅ: Nyhetene. Anmeldelsene. Folkelivet. Alt om Døgnvill Vinter her.

Det ble fort klart at briten virkelig var innstilt på å levere!

Perkusjonsvillmann

Første halvdel av konserten var det kun han og flygelet. Deretter hjalp perkusonsvillmannen Ray Cooper til med utmerket rytmesans og en helt vill tilstedeværelse.

Men det hele startet rolig. Elton John åpnet med "The One" før han gikk helt tilbake til debutalbumet sitt og hentet fra ganske så ukjente "60 years on" og "The Greatest Discovery".

Formidabel

Det var kraftfullt og sterkt. En påminnelse om hvilken formidabel artist vi har med å gjøre. Elton John har vært en superstjerne i 40 år, og det har utelukkende med kvalitet å gjøre.

Lyden var fantastisk. Stemmen var formidabel. Det skal innrømmes, undertegnede har aldri vært noen kjempestor fan, men nå vurderer jeg jaggu innmelding i fanklubben. Konserten under Døgnvill Vinter var en maktdemonstrasjon som fant en utmerket balanse mellom hitparade og interessant og spennende formidling av ukjente perler fra veteranens tykke og rikholdige sangbok.

Som når "Indian Sunset" fra 70-tallet og ferske "Gone To Shiloh" ble sydd sammen til en sterk og inderlig enhet.

Sukk gjennom publikum

Den første store slageren kom som låt nummer 5, "Your Song" - det gikk et sukk gjennom publikum under de første akkordene. Elton John bygde rolig opp, kicket partyet i gang med killlere som "I´m still standing", "Philadelphia Freedom" og "Bennie And The Jets" - før han forsiktig roet ned igjen. Fin dynamikk, strålende dramaturgi.

Jeg likte også godt hvordan Elton John ved flere tilfeller lekte med og nærmest nytolket sine store hits. Som "Rocket Man" ble tatt helt ned og gjort til en lengselsfull ballade, eller "Bennie & the Jets" som kom ut med humørfylte ragtime-paljetter på.

Sikle misunnelig

To og en halv time ble det til slutt. "Crocodile Rock" og "Candle in The Wind" avsluttet på verdig vis. I en konsert hvor Elton John virkelig viste bredde, styrke og en vitalitet mange yngre i bransjen bare kan sikle misunnelig på.

Foto: Marius Fiskum

LES OGSÅ: Nyhetene. Anmeldelsene. Folkelivet. Alt om Døgnvill Vinter her.