«Mammon»-regissør Mosli står fram: - Jeg har MS

REGI: Skuespiller Nils Ole Oftebro og regissør Cecilie Mosli under opptakene av Mammon. I morgen vises første episode av NRKs store thrillersatsing på TV.

REGI: Skuespiller Nils Ole Oftebro og regissør Cecilie Mosli under opptakene av Mammon. I morgen vises første episode av NRKs store thrillersatsing på TV. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

- Jeg trodde jeg kom til å bli ensom og invalid.

DEL

I et portrettintervju i dagens utgave av Dagens Næringsliv avslører Mammon-regissør Cecilie Mosli (40) fra Malangen at hun har Multippel sklerose (MS).

MS er en kronisk, uhelbredelig nevrologisk sykdom som rammer sentralnervesystemet. De vanligste symptomene er nedsatt førlighet, dårlig syn, lammelser og koordinasjonsvansker.

Fikk diagnosen som 24-åring

Sykdommen rammer som oftest kvinner mellom 25 til 45 år. Mosli fikk diagnosen da hun var 24 år gammel og har levd med sykdommen i 16 år.

- Jeg var 24 og trodde livet lå åpent foran meg. Jeg sov ikke på et halvt år, var bare redd og trist over alt som skulle tas fra meg. Jeg fikk brosjyrer om hvordan å tilpasse huset til handikappede og hvilke bleier som kunne brukes, sier hun til Dagens Næringliv og fortsetter:

- Jeg trodde jeg kom til å bli ensom og invalid. «Ingen kan vel elske meg nå,» tenkte jeg. Hver gang jeg gjorde en jobb, var jeg sikker på at det var den siste.

Ifølge Mosli har vennene hennes visst om sykdommen, men det er flere grunnen til at hun ikke har valgt å snakke om det tidligere.

- Jeg har vært redd for at ingen tør å ansette meg, for at noen skal tro jeg ikke kan håndtere en tv-produksjon. Jeg vil ikke være «MS-Cecilie», sier hun til Dagens Næringsliv.

Ønsker mer forskning

Regissøren ønsker i utgangspunktet ikke å utdype utenfor Nordlys, men opplyser at hun anser seg selv som heldig med tanke på liten utviklingen av sykdommen.

- Det finnes mange varianter av MS. I motsetning til mange har jeg hatt sjeldent lite utvikling, sier hun.

Mosli er opptatt av at det må bli mer forskning på området, men er reservert angående sitt eget liv med MS.

- Hvordan preger sykdommen deg i hverdagen?

- Det har jeg ikke lyst til å gå inn på. Jeg er like frisk som mange andre mennesker, men har et annet perspektiv på livet.

Én million nordmenn så premieren på NRK-serien «Mammon», der Mosli har regi, første nyttårsdag. Serien har fått mange gode tilbakemeldinger, men også høstet kritikk for at det blant annet er vanskelig å høre dialogen.

LES MER: - Forstyrrende musikk og vanskelig å høre dialogen

Artikkeltags