Terningkast 5: Magic moments

Artikkelen er over 15 år gammel

VIDAR VANG Blå Rock torsdag 6. mars. Publikum: 130

DEL

Jeg skal ikke påstå at Vidar Vang er noen tryllekunstner, men det var liksom en aura av stjernestøv over scena på Blå Rock torsdag kveld.

Øyeblikk: Da Vidar i rein spontanitet kunngjorde at han skulle spille alene, og dro Hank Williams Weary Blues from waitin´, etter hvert med følge av gitarist Raymond. Jeg tror ikke jeg var den eneste som omtrent holdt pusten.

From the shadow of Elvis – Vidar ut på gulvet, gir publikum i oppdrag å spille tamburin, og er rockestjerne så god som noen. Før bandet smeller over i Under six strings.

Historien om cowboyen fra Riksgrensen, som baker 30 brød i slengen og ikke tar opp laksegarna før sommeren er over. Og ble til ei låt, selvsagt.

Når bandet ikke gidder gå av scena («hvor skulle vi gå? På dass og gjemme oss?») og kunngjør at det er veldig fint at vi vil de skal spille litt mer. For da kan de spille masse mer.

Avslutninga etter nesten to timer med rein glede, spontanitet og et entusiastisk Blå Rock som ikke fikk nok Vidar Vang. Med Rodeo, som bare finnes på vinyl – dessverre for oss uten platespiller. Dæven for ei kanonlåt, for å si det enkelt.

Vidar Vang leverte et av landets kanskje best bortgjemte album med Rodeo. Gode kritikker til tross, det har ikke vært mye snakk om Vang den siste tida. Fryktelig ufortjent; mannen er et oppkomme av gode låter, musikalitet og sjarm.

Det siste bidro også sterkt til å holde oss fanget i Vidars univers i to samfulle timer. Godt gjort. Som han sier det sjøl: «Skulle ønske ei plate var på sytti låter. Da kunne man fått ut alt!». Jeg gleder meg allerede til neste skive.

Spillelista:
Sleeping in the sun
Sweet Lovesong
Locomotion
Yeah!
(I´m) your man
Everyday
Weary Blues from waitin´

The Chapman Autograph
Rock n´roll song
Right in front of you
From the shadow of Elvis
Under six strings
Sailor # 1
...of the northern man
Beat 13
Well all right (Buddy Holly)
Rodeo

"Mannen er et oppkomme av gode låter, musikalitet og sjarm"

Artikkeltags