Arthur hedres med veinavn på 80-årsdagen

AVDUKER VEINAVN: Elvestrandveien i Tromsdalen skal omdøpes til Arthur Arntzens vei. Avdukingen skjer i forbindelse med Arntzens 80-årsdag i mai.

AVDUKER VEINAVN: Elvestrandveien i Tromsdalen skal omdøpes til Arthur Arntzens vei. Avdukingen skjer i forbindelse med Arntzens 80-årsdag i mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunen planlegger storstilt seremoni for å avduke det nye veinavnet i Tromsdalen.

DEL

Kommunestyret har avgjort at hele Elvestrandveien i Tromsdalen skal omdøpes til Arthur Arntzens veg etter bydelens, byens, landsdelens og hele Norges store humorist, forfatter og kulturpersonlighet.

Nå er det klart at navningen av veien skal skje med en egen seremoni i tilknytning til hovedpersonens egen 80-årsdag i mai, melder iTromsø.

Krevde flere vedtak

Arthur Arntzen fyller 80 år 10. mai, og ordfører Kristin Røymo sier til avisen at de vil velge en dag Arntzen selv har anledning til å delta.

Kommunen er i gang med planleggingen, og ordføreren inviterer gjerne lokale aktører til å bidra under avdukingen.

Det er over ett år siden et enstemmig kommunestyre vedtok å omdøpe Elvestrandveien til Arthur Arntzens veg. Men i administrasjonen var det usikkerhet om hvordan vedtaket skulle følges opp. Dermed ble saken lagt fram for ny behandling i formannskapet i februar. Der ble det nye veinavnet vedtatt for andre gang.

- Overveldet

Arthur Arntzen selv sier til iTromsø at han gjerne vil delta under markeringen.

– Det er det minste jeg kan gjøre. Dette er stort og jeg er veldig glad, for å si det enkelt, uttaler han til avisen.

Navnevalget er i strid med anbefalinger fra Språkrådet, som på generelt grunnlag fraråder oppkalling etter nålevende personer ettersom deres omdømme kan endres med tiden.

Men Språkrådet kommer ikke til å protestere.

- Språkrådets oppgave er å gi råd etter de reglene vi har. Kommunen står fritt til å vedta de navnene de ønsker, fastslo stedsnavnkonsulent Eva Forsaa Mikkelsen i Språkrådets stedsnavnetjeneste for Nord-Norge overfor Nordlys i februar.

Artikkeltags