Lisa Simone og Tromsø Storband slipper album: - Et magisk samarbeid

Lisa Simone er med på Skype for å møte pressen, fordi hun har spille jobb i Tyskland. Både Simone og Fred Glesnes er lykkelige over det gode samarbeidet.

Lisa Simone er med på Skype for å møte pressen, fordi hun har spille jobb i Tyskland. Både Simone og Fred Glesnes er lykkelige over det gode samarbeidet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lisa Simone og Tromsø Storband slipper album sammen. I anledningen skal det holdes konserter i Tromsø, 15. mars og 16.mars. Og de er nærmest utsolgt.

DEL

I et samarbeid mellom Arctic Vibe, Tromsø Storband og Lisa Simone skal artisten hedre moren. Lisa Simone skal spille moren Nina Simone sin musikk sammen med lokale Tromsø Storband.

- Jeg tenker slik at selv om det er i Tromsø, kommer jeg hjem igjen, til en gjenforening med min mors musik. Det er slik albumet føles for meg, sier Lisa Simone.

Utsolgte konserter

Fred Glesnes, kunstnerisk leder i Arctic Vibe forteller at det tidligere var omtrent 70 billetter igjen på de to konsertene i Tromsø.

- Når vi har gjennomført disse konsertene har vi hatt fem utsolgte hus i Tromsø, sier Fred Glesnes.

- Det var ikke planlagt fra min side. Det var én ting å møtes, men når vi begynte å øve skjedde magien. Vårt samarbeid er magisk, ler Simone.

Det var Arctic Vibe som tok kontakt med Simone.

- Vi traff henne til rett tid, vi har forsøkt lenge, og nå har karrieren hennes virkelig tatt av, sier Glesnes.

- Jeg ville være sikker på å vise respekt for min mor når jeg gjorde mitt første album. Det å kunne videreføre min mors arv føler jeg er min plikt og noe som samtidig gjør meg fantastisk glad, forteller Simone.

Tromsø under nordlyset

- Da de tok kontakt med meg nølte jeg ikke. Jeg er veldig glad for at de gjorde det. Jeg elsker å spille med store band, og jeg hoppet på muligheten med en gang, forteller Simone smilende.

Simone kom til Tromsø på kvelden under Nordlysfestivalen. Hun forteller om sitt første møte med Tromsø.

- De spurte om jeg ville se nordlyset. Jeg ble som et lite barn! Jeg løp opp og hentet kameraet og fikk sett det allerede den første dagen jeg var i Tromsø. Det var alltid en for ektemannen min, forteller Simone.

Sørger for at morens arv lever videre

- Min mors musikk har alltid vært en stor del av livet mitt. Jeg vil sørge for at hun ikke blir glemt. Kvelden før hun døde lovet jeg at jeg skulle ta vare på hennes livsverk. Forholdet mitt til henne gjorde at jeg følte et ansvar for å gjøre det.

Når Simone er på scenen glemmer hun alt annet, da er det bare musikken som gjelder. Hun bestemte seg for 20 år siden å følge morens fotspor, og det har vært både opp- og nedturer.

- Når du gjør det du elsker, og er mester i det du gjør, så går det raskt å lage noe fantastisk. Jeg er veldig spirituell og jeg tror på skjebnen. Å kunne lage en hyllest til min mor er en gave for meg, sier Simone.

Simone forteller at målet med å jobbe med musikk er å gjøre det hun elsker.

- Musikk gjør meg glad, og når jeg synger vil jeg gjøre andre glad. Jeg er glad for at jeg holdt fast ved drømmen, selv om det har gått trått iblant, sier Simone.

Eksklusive plater

- Vi synes det er flott at et band fra Tromsø er like attraktivt som et band fra Tyskland, som er det Simone spiller med nå. De har et helt annen apparat bak seg, sier Glesnes.

Tonen mellom de to er løs og ledig, og de spøker med hverandre.

- Det er skrekkelig stas for oss å gjøre samarbeidet, og at det fungerer så utrolig bra å samarbeidet med Lisa Simone, sier Glesnes.

Det er over to år siden de spilte inn platen. Den er på vei fra Frankrike.

- Vi håper den kommer så snart som mulig, sier Glesnes.

Platene vil være til salgs under konsertene. Omtrent 1000 plater er klare for salg

- Det er jo ikke så mange, så de blir eksklusive, sier Glesnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken