Med utgangspunkt i Landstads salmebok har artisten Espen Lind plukket salmer som han har komponert nye melodier til.

Resultatet urfremføres under Olavsfestdagene i Trondheim.

Linds – reviderte. Fra Billboardlista – til salmeboka er tittelen på prosjektet.

- Jeg synes dette var et spennende prosjekt da det kom opp for ikke lenge siden. Å sette ny musikk til gamle salmetekster er nok ikke det folk forbinder med meg, men jeg synes det er artig å gjøre nye ting, legger han blant annet til.

Bjørn Nessjø, nestor i norsk musikkbransje, hadde ideen, og koblet Lind på prosjektet. Tanken er å ta et knippe gamle salmetekster, og komponere nye melodier.

- Vi har ikke tenkt på en rød tråd eller tema. I utgangspunktet har jeg ikke noe sterkere forhold til salmer enn nordmenn flest, men når jeg nå leser tekstene er det mange jeg stanser ved. Tekster som gir en følelse av rytme når jeg leser får ekstra oppmerksomhet. Generelt sett kan jeg si at tekstene på nynorsk appellerer mer enn de på bokmål. Nynorsk har en mer poetisk valør.

- Salmeprosjektet er et ikke—kommersielt formål med et helt annet nedslagsfelt enn det jeg tenker på til vanlig, og det er en kvalitet i seg selv. Her ønsker jeg først og fremst å være komponist, sier Lind videre.

Han har blant annet invitert med seg folkemusikksangeren Ingebjørg Bratland til å fremføre tekstene.

Urfremføringen skjer i Vår Frue Kirke torsdag 29. juli. Den blir en del av konseptet Engler, Skurker og vanlige folk, melder arrangørene. (ANB—NTB)